Autor: Informer.rs

07.02.2024.

11:59

Foto: Starsportphoto

Sport

Danilović opleo po košarkašima: Ne razmišljaju svojim glavama, bolje da ne govorim ko dolazi, a ko ne

 

Zbog umora, povrede ili nekog drugog faktora, često košarkaši "preskoče" čak i velika takmičenja, pa su tako "orlovi" bez pola tima igrali na prethodnom Mundobasketu. 

Danilović je, osim za Partizan, tokom karijere igrao za Virtus, Majami Hitse i Dalas u NBA ligi. Sa reprezentacijom je bio olimpijski vicešampion i osvojio je četiri titule šampiona Evrope. Prvak Starog kontinenta bio je sa crno-belima i Bolonjom. Već sedam godina je na čelu Košarkaškog saveza Srbije, a u emisiji "(Ne)uspjeh prvaka" na televiziji Arena pričao je o stanju u košarci, kao i reprezentaciji Srbije. Kaže da igrači više ne razmišljaju svojim glavama.

Informer

- Srbija je košarkaška nacija, a jedan vrlo zanimljiv podatak jeste da kada košarkaška reprezentacija osvoji nešto, najveći broj klinaca počne da trenira košarku. To šta ja mislim zašto neko dolazi ili ne dolazi na okupljanja, bolje je da ne govorim. Vremena su se promenila. Igrači ne razmišljaju svojim glavama, nego kada ih pitaš "Kako si?", on kaže: "Reći će ti moj menadžer kako sam". Ne kapiraju da menadžeri rade za njih, a ne oni za menadžere. Najpozitivniji primer u odnosu prema reprezentaciji za mene je Luka Dončić, a pre njega Dirk Novicki, koji je do poslednjeg dana igrao za nemačku reprezentaciju - rekao je Danilović.

Srbiju čekaju Olimpijske igre u Parizu, svi se nadaju zlatnoj medalji i da će za Srbiju igrati najbolji igrači. Ali, Danilović podseća da ni to ne garantuje uspeh na velikom takmičenju, pa se prisetio Evropskog prvenstva i Mundobasketa.

Informer

- Na Evropskom prvenstvu prošle godine imali smo jak tim. Nije igrao samo Bogdanović. Izgubili smo od Italijana u osmini finala i to je bio kraj priče. Na Svetsko prvenstvo smo bili ispraćeni bez četiri, pet najboljih igrača, a onda dođemo na jednu loptu da osvojimo prvenstvo. Znači, odziv svih najboljih ništa ne garantuje, ali moj san kao predsednika Saveza je da u sastavu budu i Jokić i Bogdanović i Micić. Da svi budu zdravi i da dođu. U tom momentu mi možemo da se nadamo i da pričamo o osvajanju neke medalje na Igrama. To svakako nije nikakva garancije, jer danas svi igraju košarku.