Autor: Informer.rs

12.02.2024.

13:19

Foto: Informer/Maša Banđur

Sport

Stiv Ker i čelnici Golden Stejta na Dekijevoj sahrani!

Američki stručnjak je, zajedno sa ostalim članovima rukovodstva Voriorsa, stigao na Novo bežanijsko groblje, gde se mnogobrojne legende sporta danas opraštaju od prerano preminulog srpskog asa.

Ker je sa Milojevićem sarađivao od 2021. godine, bio mu je asistent u stručnom štabu, zadužen za rad sa centrima. Kada je Deki iznenada umro, 17. januara od posledica srčanog udara, nije mogao da sakrije tugu i bol za kolegom i velikim prijateljem.

Govorio je o njemu uvek u superlativu, a tokom oproštaja "ratnika" na utakmici protiv Atlante nije krio ni suze, kao ni igrači i stručno osoblje Golden Stejta.

- Srceparajuće. Razarajuće. Ovo je najteža stvar u kojoj sam učestvovao u NBA ligi. Izgubili smo nekoga tako nama bliskog. I važnije od toga, najteže je videti kako njegova porodica pati. Da li ste videli događaj u Srbiji, igrala su dva tima u kojima je on bio, Mega, koju je trenirao, i Partizan, tim u kojem je bio zvezda. Ne znam da sam nekad video takvu posvetu pre utakmice. Gledali smo to kao tim. Stekli smo bolji sliku o tome šta je Dejan značio svojim zemljacima. Naravno, mnogo je značio i nama, Nataši, Maši i Nikoli... - pričao je Ker.