Autor: Informer.rs

15.02.2024.

19:03

Foto: kss.rs

Sport

Nova senzacija! Vojvodina stotkom izbacila Megu!

Igrači tima iz Novog Sada su hrabro istrčali na teren i pokazali da se ne boje sedme ekipe u ABA ligi. Od samog starta nametnuli su svoj ritam koji protivnici nisu mogli da isprate. Najbolji pojedinac ekipe je bio Luka Ašćerić koji je već u prvoj četvrtini ubacio tri trojke.

Momak koji je u januaru potpisao za Vojvodinu, pokazao je klasu danas, sve vreme je bio skoncetrisan i svakako je glavni heroj podviga "lala" u Nišu.  

Informer

 

Nisu spuštali nivo igre košarkaši lidera KLS-a, a posle odigranog prvog poluvremena vodili su rezultatom 58:37. U trećoj četvrtini, Mega je konačno živnula i ovaj period je dobila sa 30:29, ali tada je već bilo jasno da je kasno za preokret.

Smanjila je Mega dodatno prednost, ipak pobeda je pripala Vojvodini. Pred sam kraj "ružičasti" su se rezulatski primakli, ali u ključnim napadima nisu bili efikasni i tako su završil svoje učešće na Kupu Radivoja Koraća.

Informer

 

Najefikasniji igrač u pobedničkom taboru bio je Luka Ašćerić koji je meč završio sa 22 ubačena poena, dok je Petar Rakićević zabeležio 14, a Kaningem, Džonson i Vučetić po 11.

U Megi je najrasopoloženiji bio Uroš Plavšić koji je ubacio 21 poen, a Filip Jović je dao 18. 

Košarkaši Vojvodine će u polufinalu igrati protiv boljeg iz duela Partizana i Hercegovca iz Gajdobre. U drugom polufinalu se sastaju Crvena zvezda i Čačak 94.