Autor: Informer.rs

16.02.2024.

18:05

Foto: Starsportphoto©

Sport

Američka zvezda najavljuje kraj karijere: Biti košarkaš je naporno

Amerikanac je ove sezone glavni kandidat za priznanje najbolje igrača takmičenja (MVP) i nedostaje mu samo 28 poena da se izjednači sa Vasilisom Spanulisom na prvom mestu najboljih strelaca Evrolige.

Takođe, tim Monaka igra jako dobro i iza sebe imaju sezonu u kojoj su osvojili šampionat Francuske i zauzeli treće mesto u elitnom takmičenju.

Ipak, sva lična i timska dostignuća nisu dovoljna motivacija Džejmsu, koji je naveo zasićenje kao glavni razlog za kačenje patika o klin.

- Koliko god da volim košarku, nekada me umara to što sam košarkaš. Moj sledeći ugovor će verovatno biti poslednji - rekao je bivši igrač CSKA.

Informer

Majk Džejms

Plejmejker "kneževa" trenutno igra jednu od najboljih sezona u karijeri sa prosekom od 19,4 poena, 4,3 skoka i 5,3 asistencije po meču.

Fantastičnom strelcu nikada nije manjkalo samopouzdanja, pa je tako ponovo skrenuo pažnju na sebe kada je zimus izjavio da je najbolji igrač koji je ikada igrao u Evroligi.

To je samo razlog više zašto je ova iznenadna objava skorog zavšetka karijere napravila pravi potres u košarkaškom svetu.