19.02.2024.

21:30

Foto: Tanjug

Sport

Moramo da startujemo sa dve pobede! Moćne reči kapitena Mitrovića!

"Orlovi" u petak igraju protiv Finske u dvorani "Aleksandar Nikolić" (20.00), a zatim u ponedeljak sledi duel sa  selekcijom  Gruzije u Tbilsiju (18.00).

Selektor Svetislav Pešić imenovao je kapitena za ove okršaje, a u pitanju iskusni košarkaš Crvene zvezde, Luka Mitrović. 

Novi lider reprezentacije istako je da svi igrači razmišljaju isto, a plan na početku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo je jasan.

- Okupili smo se u malo drugačijim bojama, u drugačijoj opremi, ali sa velikom motivacijom i željom, kao i svaki put kada se nađemo u reprezentaciji. Ostavljamo sve klupske stvari iza sebe, sve lepo, loše, uspešno, manje uspešno. Svi imamo jedan cilj u glavi, to su reprezentativni prozor i dve utakmice pred nama - istakao je Mitrović.

Informer

Luka Mitrović

Dodaje da je potrebno neko vreme da se igrači naviknu na novi sistem rada, ipak  najbitnije je šta kaže selektor Pešić.

- Potrebno je sada da se prešaltamo na to što selektor Pešić traži od nas i da što spremniji dočekamo te dve utakmice, da zabeležimo što bolji rezultat, da otvorimo kvalifikacije sa dve pobede. Uglavnom su protivnici sad ekipe koje manje-više uvek nastupaju u istim ili sličnim sastavima, koje se poznaju međusobno mnogo bolje nego mi. Zato su se u prošlosti i dešavala, da tako kažem, neka iznenađenja. Definitivno nas očekuju dve teške utakmice, bez obzira na protivnika, već zbog okolnosti i koliko vremena imate za spremanje i uigravanje - konstatovao je centar tima sa Malog Kalemegdana..

Sezona je poprilično naporna, ali Mitrović tvrdi da nemaju pravo da se žale na to.

- U reprezentaciji je sve u prvom planu, sve nam je obezbeđeno i svega ima što nam treba da se osećamo dobro, tako je i sada. Olakšaće nam dosta. Nisam samo ja, tu su i drugi igrači koji su igrali kupove koji su izuzetno naporni. Igranje sa saigračima i drugarima ostavlja u senku sve ono - zaključio je kapiten reprezentacije Srbije.