23.02.2024.

21:30

Foto: fiba.basketball

Sport

Prvo iznenađenje u našoj grupi! Danci šokirali Džikićevu Gruziju

Danci su na svom terenu tako priredili pravo iznanđenje u G grupi u kojoj se nalazi i reprezentacija Srbije, a koja večeras u "Pioniru" igra protiv selekcije Finske. 

Srpski trener Aleksandar Džikić tako je imao neslavan debi na klupi Gruzina. Duel na severu Evrope bio je zanimljiv i zbog okršaja dvojice saigrača iz italijanskog Virtusa.  Na jednoj strani bio je Ife Lundberg, a na drugoj Tornike Šengelija. Statistički, Gruzin je bio fantastičan i postigao 26 poena, ali to na kraju nije bilo dovoljno njegovoj ekipi. Na drugoj strani, Lundberg je sa 19 postignutih poena doprineo trijumfu svog tima. 

Izabranici Aleksandra Džikića važili su za velikog favorita u ovom duelu, što su i opravdali tokom većeg dela utakmice. Gotovo od prvog minuta Gruzija je vodila i imala dvocifrenu prednost, najvišu plus 13 tokom treće deonice (46:33), ali je u nastavku usledio njihov veliki pad.

Informer

 

Danci su zaigrali daleko bolje, kažnjavali su greške protivnika, pa su već početkom poslednje četvrtine stigli do preokreta. Pokušala je Gruzija da se vrati u igru i uhvati rezultatski priključak, ali su domaćini čvrstom odbranom odbili sve nalete i rešili meč u svoju korist. 

U narednom kolu, Danska za tri dana gostuje Finskoj, dok Gruzija dočekuje "orlove" u Tbilisiju.