23.02.2024.

23:35

Foto: Starsportphoto

Sport

Avramović: Nervozno smo počeli, ali smo zasluženo pobedili

Plejmejker je svojom igrom i borbenoščću podsetio na izdanja koja je pružao tokom prošlog leta na Mundobasketu u Manili. On je kraju postigao 18 poena u trijumfu nad Fincima

Avramović se posle meča posebno zahvalio publici u "Pioniru" koja je ispunila tribine do poslednjeg mesta i bodrila ih tokom cele utakmice.  

- Hvala publici koja je došla, pre svega deci koja su bili u velikom broju. Mnogo nam je značilo u trenucima kada smo možda bili u blagom padu. Davali su nam vetar u leđa i stvarno im hvala što su došli u ovolikom broju da nas podrže. Uvek je lepo ako smo na neki način mogli da ih podstaknemo da dođu i da nešto pozitivno vide od nas - rekao je Avramović na startu. 

Igrač Partizana se potom osvrnuo i na meč sa Fincima. 

- Što se tiče utakmice, osim tog starta, gde smo u prvoj četvrtini krenuli malo sporije i ušli sa nekom tenzijom. Posle toga smo igrali dobru košarku i sveli ih na 61 poen. Kad smo podigli nivo agresivnosti u odbrani otvorili su nam se i laki koševi, prodori i tranzicija i posle smo imali eto 16,17 poena razlike - konstatovao je Aleksa. 

Avramović je na kraju analizirao naredni meč sa Gruzijom, koji "orlove" očekuje za tri dana u Tbilisiju. 

- Očekuje nas izuzetno teška utakmica, jer će će biti puna hala. Oni su večeras izgubili od Danske i to ništa nije čudno, pogotovo protiv takvih ekipa koje dugo godina igraju zajedno. Možda na papiru nisu toliko snažne, ali baš takve me plaše. Imali smo u prošlosti situacije, kada smo takve utakmice i gubili. Gruzija je jedna fantastična ekipa predvođena Šengelijom i Tomasonom. Mi idemo da igramo našu košarku i da pobedimo - Avramović.