Autor: Informer.rs

24.02.2024.

11:25

Foto: Starsportphoto

Sport

Hrvat zbog Dubaija udario na Karija Pešića: Selektore, ostaješ li pri svom stavu?

Španski portal "Encenstado" juče je objavio informaciju da će košarkaški klub iz Dubaija naredne sezone igrati u ABA ligi, a Informer je došao do vrlo pouzdane informacije da se radi o trogodišnjem ugovoru, koji će biti verifikovan na Skupštini 12. marta.

Osim toga, klub iz Emirata igraće u Evroliginim takmičenjima u narednih sedam godina (prvo u Evrokupu, pa u eliti), kao i da će glavni trener biti aktuelni selektor naše košarkaške reprezentacije. On tu informaciju nije ni potvrdio, ali ni demantovao.

Informer

Povodom svega toga oglasio se Aleksandar Petrović, poznati hrvatski trener i bivši selektor te reprezentacije. On je podsetio da je Pešić neposredno pre meča Srbija - Finska govorio o tome da bi bilo dobro napraviti profesionalnu košarkašku ligu u Srbiji, što bi maltene označilo kraj ABA lige kao takmičenja.

Informer

Petrović je našeg selektora javno pitao da objasni na kojoj je strani.

"Zanima me, jer se po medijima proširila vest, da li je tačno da bi gospodin Pešić trebalo da preuzme Dubai? Taj tim bi u sledećoj sezoni trebalo da igra u ABA ligi, kao i u Evrokupu. Ukoliko je to tačno, da li Pešić i dalje ostaje pri ideji da se ABA liga razmontira?", napisao je Petrović na društvenoj mreži "Iks".

Podsetimo, Pešić je nakon sinoćnje pobede Srbije nad Finskom na startu kvalifikacija za Evrobasket govorio o mogućnosti da preuzme Dubai. Ipak, nije mnogo toga otkrio.

Sve sam podredio Olimpijskim igrama. Šta će se posle dešavati ne znam. Ne znam ni hoću li da budem trener. Doći će vreme kada i ja moram da kažem dosta je bilo. I pre nego što sam došao da budem trener odlučio sam da ne budem trener, pa me je Marko, moj sin ubedio da uzmem reprezentaciju - rekao je sinoć Pešić.