Autor: S. M.

24.02.2024.

17:05

Foto: USA Today

Sport

Da li je miljenik "grobara" ovim uvredio Amerikance i NBA? Pomenuo Željka i navijače!

Dante je prošle sezone igrao za Partizan i važi za jednog od najkulturnijih momaka koji su ikada prošli kroz klub.

Kada je došao u Humsku iz Barselone, rekao je Željku i sportskom direktoru Zoranu Saviću da za godinu dana planira da se vrati u NBA, pa kada je to i ostvario niko nije mogao ništa da mu zameri.

U podkastu kod nekadašnjeg košarkaša Devina Herisa, Dante je rekao da se u Evropi više razmišlja.

- Željko Obradović je neverovatan, Nema boljeg od njega, Toliko je poznat, ljudi se slikaju sa njim... Veoma važno je što sam igrao na poziciji plejmejkera. Mnogo se više razmišljalo u Evropi, Željko je imao neverovatne napadačke akcije - rekao je Dante.

Informer

Potom je dodao i da se u Americi lakše prelazi preko poraza, što mu je kada je došao u Barselonu bilo problematično.

- U Evroligi je bilo sjajno. Svi žele da pobede. Pritisak je veliki. Kada sam došao u Barselonu samo sam hteo da ja lično dobro odigram, nebitno da li smo pobedili ili izgubili. Ali iz tog mentaliteta sam vrzo izašao. Ne kažem da u NBA ligi ne želi da se pobeđuje, ali imam osećaj da se lako prelazi preko poraza - dodao je australijski reprezentativac.

Nije Dante zaboravio ni navijače koji su njemu i njegovoj porodici, pokojnom ocu Sesilu i verenici Džesiki priredili nezaboravan boravak u Srbiji.

- Posle Barselone sam odlučio da u neku ruku rizikujem. Odlučio sam da odem u Srbiju, Partizan. Obožavao sam taj deo moje karijere. Imao sam neverovatno iskustvo sa navijačima koji su nas terali da dajemo sve od sebe. Ako damo sve od sebe za dres, to je za njih najbitnije - zaključio je Egzum.