01.03.2024.

23:05

Foto: profimedia

Sport

Putuj Evropo, ne čekaj na nas! Evo kako izgleda tabela Evrolige nakon poraza Zvezde!

Ponovo su igrači aktuelnog srpskog šampiona razočarali armiju navijača i odigrali možda i najlošiju utakmicu od početka sezone. Time je izgubljena i poslednja nada da bi nekim čudom crveno-beli mogli da se uključe u borbu za plasman u plej-in.

Informer

 

Bio je to 17. poraz Zvezde u elitnom evropskom takmičenju, uz samo 10 ostvarenih pobeda, pa je tim sa Malog Kalemegdana ostao na 16. mestu na tabeli. Jedina dva tima sa slabijim skorom ostaju francuski Asvel (6-21) i berlinska Alba (5-22) pa bi u Zvezdinom rukovodstvu definitivno trebalo da stave prst na čelo. Nakon velikih ulaganja prethodnog leta i stvaranja gotovo kompletnog novog tima, suvišno je pričati o tome koliko su navijači razočarani nakon još jednog evropskog debakla. Odsustvo Miloša Teodosića svakako ne može pružiti alibi za očajnu partiju u utakmici u kojoj je Zvezda mogla sebi da produži nadu.

Informer

 

Ovim porazom praktično je okončana Zvezdina evropska priča, makar kada govorimo o ambiciji da se napadne mesto u Top osam ili plasman u plej-in. Partizan i Valensija, koji su na deobi desetog mesta imaju tri pobede više i teško je zamisliti kako bi crveno-beli mogli u preostalih sedam utakmica da nadoknade taj zaostatak.

Informer

 

Boli i to što je poraz doživljen od direktnog konkurenta, koji sada ima dve pobede više i preti Partizanu i Valensiji u borbi za desetu poziciju. U ostalim utakmicama Fener je iskoristio prednost domaćeg parketa i savladao Baskoniju 111:96 čime se učvrstio u zoni koja vodi u plej-of.

Informer

 

Olimpijakos je opravdao ulogu favorita i nadigrao Žalgiris u Kaunasu (95:76), dovoljno za šesto mesto sa istim skorom koji ima i sedmoplasirani Fenerbahče. Asvel je došao do Pirove pobede nad Armanijem (81:77) i tako italijanskog predstavnika praktično izbacio iz dalje borbe za plej-in.

Informer

 

Iznenađenje večeri priredili su košarkaši Monaka pobedom nad Barselonom u gostima 77:67. Sastav iz Kneževine značajno je povećao šanse da izbegne dramu u plej-inu i izbori direktan plasman u četvrtfinale. Crvena zvezda u narednom kolu gostuje Monaku 7. marta.