02.03.2024.

15:10

Foto: EPA

Sport

Čuveni španski trener napao AEK: Dva meseca sam bio bez plate!

Grčki tim je početkom sezone angažovao nekoliko egzotičnih pojačanja, poput Bena Meklemora, Mfindua Kabengelea i Mindaugasa Kuzminskasa.

Na čelo ambicioznog projetka postavljen je proslavljeni strateg koji je u svojoj karijeri predvodio mnoge velikane evropske košarke. Ipak, rezultati su izostali, a cenu je platio Plaza, kome su se Atinjani zahvalili na saradnji i na njegovo mesto postavili Ilijasa Zurosa.

Informer

Ilijas Zuros

Bivši trener Reala je odlučio da progovori i otkrio da je situaciju u AEK-u daleko od idilične, kao i da se često dešava da igračima i članovima stručnog štaba kasne plate.

Iznenađujuće je da se tako nešto dešava u 2024, mislio sam da je tako bilo samo pre 30 godina. Kasnili su dva meseca sa platama za mene i američke igrače, četiri za grčke igrače i čak sedam meseci za članove stručnog štaba, a očekivali su istu, bilo da ste plaćeni ili ne - kazao je stručnjak za "Sports BDN".

Drami je doprinelo i saopštenje žuto-crnih koji nisu želeli da ostanu nemi na optužbe bivšeg trenera, pa su najavili tužbu i rešavanje rasprave na sudu.

"Zbog poštovanja starog puta i zato što nismo otvarili proces usred sezone kako bi otkrili šta je dovelo do razvoda, čak i preuzimajući odgovornosti koje nisu naše, odgovorićemo direktno bivšem treneru, koji je posle toliko vremena odlučio da priča i to pred ključni deo sezone. Oni koji podržavaju mostruozne laži i protive se interesima i dostojanstvu AEK-a, biće izvedeni pred lice pravde. Naš bivši trener će prvi snositi zakonske posledice, na sopstveni rizik. Nakon što se završi sezona detaljno ćemo ispitati šta se desilo, a šta nije. Trenutno smo fokusirani na naše ciljeve", saopštili su Atinjani.

Informer

AEK sa šampionskim peharom FIBA Lige šampiona 2018.

AEK je letos bio jedna od najaktaktivnijih sportskih priča u Grčkoj, nakon što je u tim stigla nekolicina NBA igrača.

Posle odlaska Plaze, ekipu su napustili Kabengele i Meklemor, a kao zamena pristigao je Brendon Najt.

Trenutno zauzimaju osmu poziciju grčkog šampionata, dok su u FIBA Ligi šampiona stigli do šesnaestine finala, ali su sada na učinku 0-3.