04.03.2024.

23:30

Foto: EPA Images

Sport

Dončić!? NBA ponovo potcenjuje Srbina! Šta mora da učini Jokić da bi dobio priznanje koje zaslužuje!?

Interesantno, Nikola Jokić je u februaru ostvario tripl-dabl učinak na čak pet utakmica, ali mu to nije bilo dovoljno da ponese epitet najboljeg igrača na Zapadu! Srpski centar je protiv Portlanda postigao 27 poena, uz 22 skoka i 12 asistencija. Zatim je dominirao i protiv Vašingtona (21 poen, 19 skokova, 15 asistencija), pa ponovo protvi Blejzersa (29 poena, 15 skokova, 14 asistencija).

Informer

 

Njegov kvalitet osetili su na svojoj koži i igrači Golden Stejta (32 poena, 16 skokova, 16 asistencija) te Sakramento Kingsa (14 poena, 14 skokova, 11 asistencija). Denver je u mesecu za nama imao skor od sedam pobeda i četiri poraza.

Sve to ipak nije bilo dovoljno, pošto je nagrada otišla u ruke zvezde Dalas Maveriksa, Luke Dončića! Slovenac je tri puta došao do tripl-dabla, a tim iz Teksasa je predvodio do učinka 8-3. Ruku na srce, Dončić je zaista blistao u februaru pošto je u proseku beležio nešto više od 33 poena po meču, uz 9 skokova i 10 asistencija. Na Istoku, Tejtum je sa Bostonom upisao devet trijumfa uz samo jedan poraz, sa prosečno ubačenih 27 poena, devet skokova i gotovo sedam asistencija po utakmici.