14.03.2024.

21:02

Foto: EPAIMAGES

Sport

Nastavljena crveno-bela dominacija! Olimpijakos slavio u grčkom derbiju!

Bio je rešen Dimitris Janakopulos letos da obezbedi Panatinaikosu sastav spreman da prekine dominaciju Olimpijakosa i "zelene" vrati na košarkašku mapu Evrope. U jednom delu je uspeo pošto je četa Ergina Atamana bitan faktor u Evroligi, ali da bi ozbiljnije mogao da ugrozi crveno-bele iz Pireja... Pa, biće potrebno još mnogo rada. 

Ponovo je Olimpijakos slavio u vrelom grčkom derbiju, baš kao i pre mesec dana u finalu Kupa. Panatinaikos je sjajno otvorio utakmicu, Kendrik Nan vodio je napad "zelenih" rešetao iz svih pozicija, ali sve je to bilo uzalud budući da su crveno-beli u drugom poluvremenu izašli motivisani da pregaze rivala. I uspeli su, možda ne rezultatski, ali psihološki - sigurno, na kraju - 71:65. 

Kao čovek odluke ispostavio se Mozes Rajt, američki centar koji je 26. januara stigao u tabor Olimpijakosa kao privremeno rešenje nakon povreda Mustafe Fola i Nikole Milutinova. Večeras je sa svojih 19 poena kupio srca crveno-belih navijača i, vrlo verovatno, sebi obezbedio novi evroligaški ugovor. 

Informer

 

Rajt je večeras odigrao šesti meč u Evroligi, ali je pokazao da srce daje veći doprinos nego iskustvo. Za 15 i po poena na parketu predvodio je crveno-bele do pobede koja bi Olimpijakosu mogla da obezbedi mesto u "Top 4" pred plej-of elitnog takmičenja. 

Uz njega dominirao je Alek Piters sa 11 poena, dok je na drugoj strani uz Kendrika Nana jedini raspoložen bio Konstantinos Mitoglu sa 11 koševa i čak 16skokova.