15.03.2024.

20:30

Foto: EPAIMAGES

Sport

Slukas poludeo zbog poraza u derbiju i napao sudiju: Ti si odlučio utakmicu! (VIDEO)

Izazvao je Kostas Slukas pravi zemljotres u evropskoj košarci kada je letos iz Olimpijakosa otišao u tabor najvećeg rivala - Panatinaikosa. Pridružio se grčki reprezentativac ambicioznom projetku "zelenih" iz Atine, ali uprkos tome ove sezone doživeli su dva poraza od crveno-belih u Evroligi. 

U četvrtak je Olimpijakos savladao Panatinaikos u "Dvorani mira i prijateljstva", a Kostas Slukas je po prvi put igrao pred navijačima crveno-belih. Naravno, dobio je "toplu dobrodošlicu" budući da je izdao sve koji navijaju za velikana iz Pireja. 

Poraz od Olimpijakosa teško je pao svima u taboru "zelenih", a posebno Kostasu Slukasu. Grčki reprezentativac je bio besan zbog neuspeha u Pireju, a u jednom momentu ušao je u verbalnu raspravu sa sudijom Sretenom Radovićem. Iskusni arbitar nosio je kameru na opremi tokom meča i Evroliga je taj snimak objavila na društvenim mrežama. 

- Puštaš grublju igru ceo meč i sada dosudiš ovo? Mislim da si odlučio meč. Da li se slažeš - rekao je vidno nezadovoljni Slukas. Arbitar Radović rekao je da se radi o očiglednom faulu i pitao da Kostasa da li on misli drugačije. 

- Jeste faul, ali si ti odlučio utakmicu - odgovorio je Slukas i okrenuo leđa sudiji. Naravno, ni Sreten Radović mu nije ostao dužan. 

- Utakmicu je odlučio onaj ko je napravio faul! 

Evroliga je na fajnal-foru u Kaunasu počela sa praksom da sudije nose kamere kako bi navijači imali mogućnost da brojne detalje vide iz novog ugla.