19.03.2024.

22:00

Foto: Starsportphoto

Sport

Prva reakcija Pešića posle žreba: Nadam se da će igrači biti zdravi i odmorni!

Voljom žreba, koji je večeras održan u Švajcarskoj, "orlovi" su završili u C grupi gde će igrati sa Sjedninjenim Američkim Državama, Južnim Sudanom i pobednikom kvalifikacionog turnira u Portoriku, na kome učestvuju Meksiko, Obala Slonovače, Litvanija, Italija, Bahrein i domaćin.

Pešić je posle žreba istakao da je najvažnije da igrači budu spremni i zdravi za izazove koje ih čekaju u Parizu. 

- Još nemamo potpunu sliku o tome kako će naša grupa da izgleda, jer se čeka jedna od ekipa koje će igrati na kvalifikacionom turniru u Portoriku. Videćemo ko će to biti… Ono što je nama najvažnije, to je u kom ćemo mi sastavu biti i kakve ćemo pripreme moći da obavimo. Nadam se da će naši kandidati za sastav reprezentacije dočekati leto zdravi, da će uspeti da se odmore i da ćemo moći da sprovedemo kvalitetan program priprema zahvaljujući kome ćemo moći da odigramo dobar ili odličan olimpijski turnir - poručio je Pešić.

Po dve najbolje reprezentacije iz svake grupe uz dve najbolje trećeplasirane selekcije će se naći u četvrtfinalu. Igre u Parizu počinju 26. jula, a košarkaški turnir počinje dan kasnije i grupna faza igraće se u Lilu, dok će nokaut utakmice biti u Parizu.