20.03.2024.

12:28

Foto: Starsportphoto

Sport

Vanja iskren: Pomalo sam i zaboravio kako je kad igraš u ovakvoj atmosferi!

S razlogom su navijači crno-belih, pred duel sa Baskonijom u 30. kolu Evrolige (87:83), strahovali od Vanje Marinkovića (27) i njegovog sjajnog šuta. Ipak, odbrana "parnog valjka" uspela je, u dobroj meri, da zaustavi srpskog košarkaša, koji je meč u Beogradskoj areni završio sa učinkom od 11 poena i dva skoka.

Naš reprezentativac se već neko vreme povezuje sa povratkom u Humsku, gde je ponikao i nastupao do 2019. godine, uz tri osvojena trofeja.

Pre utakmice, rođeni Beograđanin je imao i lep doček od strane domaćih pristalica.

- Atmosfera je, kao i uvek, bila fenomenalna. Gledam Partizan, pratim sve, ali priznajem da sam pomalo i zaboravio kako je igrati pred ovakvim navijačima. Bilo je baš lepo, kao i ostalim mojim saigračima - rekao je Marinković za "Sport klub".

Informer

Marinković u duelu sa Kaboklom i Kaminskim

On se potom osvrnuo i na to što je njegov tim propustio šansu da se u samom finišu vrati u meč, možda čak i preokrene sve u svoju korist.

- Vratili smo se borbom, energijom, koja krasi naši tim. Mogli smo da igramo mnogo mirnije u nekim momentima, pri kraju treće četvrtine i početkom poslednje. Žurili smo, trebali smo da budemo malo strpljiviji. Čestitam Partizanu na pobedu, a nas čeka Žalgiris. Idemo u Kaunas, biće jako teško, ali bitno je da smo u borbi za sedmo-osmo mesto na tabeli - naglasio je Vanja.

Informer

Vanja Marinković i Novica Veličković u Areni

Trenutno Baskonija ima skor od 16 trijumfa i 14 poraza, a nalazi se odmah iznad crno-belih na tabeli, koji su na učinku 14-16. Iskusni bek veruje da će se do poslednje runde voditi žestoka borba za plasman u plej-in Evrolige.

- Partizan ima, koliko-toliko, dobar raspored u ovom finišu. Kod kuće igra utakmice protiv, da tako kažem, težih protivnika, ali pred ovakvom publikom sigurno da ima šanse da se bori za plej-in ili možda čak i neku bolju poziciju - poručio je Marinković.