22.03.2024.

23:28

Foto: Starsportphoto©

Sport

Banki nakon poraza u Beogradu: Zvezda nas je iznenadila!

Košarkaši Crvena zvezde prekinuli su seriju poraza pošto su večeras u Beogradu savladali Virtus. Bio je to prvi trijumf za četu Janisa Sferopulosa još od 30. januara kada su crveno-beli savladali Valensiju. Gosti iz Bolonje se nisu dobro proveli u "Beogradskoj areni", a strateg gostiju Luka Banki ističe da je Zvezda iznenadila njegovu ekipu. 

- Pripremali smo se za drugačiju utakmicu, ali je Zvezdin talenat došao do izražaja i promenio planove. Igrali su u visokom ritmu, falila nam je dobra odbrana od početka kako bi odgovorili na pravi način. Bekovi su bili vrlo raspoloženi, kao i centri pod košem, a ključna je bila serija od 11:0. Nismo uspeli da se vratimo nakon toga, promašili nekoliko lakih situacija posle preuzimanja - rekao je Luka Banki. 

Crveno-bele je večeras predvodio Miloš Teodosić koji je svojom potezima nekoliko puta zapalio navjače u "Beogrdaskoj areni". Dodaje Luka Banki da se tako nešto od njega očekuje, a potom se dotakao i statusa Ognjena Dobrića. 

- Miloš? Kao i uvek! Znamo da nije u najboljem fizičkom stanju, ali je kontrolisao sve na terenu i vodio napad Crvene zvezde - poručio je strateg Virtusa, a potom dodao. 

Informer

 

- Dobrića su mučile brojne povrede još od leta, to ga je usporilo. Trenutno pokušava da uhvati ritam, ali je bez sumnje neko na koga računamo. Njegova agresivnost i ofanzivna moć su od ogromnog značaja. 

Ponovio je Luka Banki da je ključna bila loša odbrana njegove ekipe i istakao kako će Virtus u budućnosti morati da poradi na voljnom momentu kako bi se vratili na pobednički kolosek. 

- Znali smo da Zvezda ima kvalitetne igrače, morali smo da zaustavimo bekove koji su imali sjajno veče. Iskoristili su svoj potencijal - Nedović i Teodosić su dobro čitali sve situacije. Zvezda je to jako dobro kažnjavala, mi smo izgubili naš defanzivni identitet. Moramo da budemo drugačiji u nastavku... Imamo mi talenta, ali nas nije samo to dovelo do pozicije već naša želja da budemo bolji - jasan je bio Banki, a potom dodao. 

- Kada pročitate brojeve morate pogledati i procente šuta. Što više promašaja - više šanse za ofanzivni skok... Falilo nam je mnogo preciznosti, pravili smo greške u napadu, nismo koristili situacije pod košem i nakon preuzimanja. Voleo bih da smo imali više faulova nego ofanzivnih skokova.