Autor: Informer.rs

26.03.2024.

07:59

Foto: Starsportphoto©

Sport

Prvi otkaz Pešiću pred Olimpijske igre! "Završio sam sa reprezentacijom"

Ovo je prvi otkaz selektoru Svetislavu Pešiću pred Olimpijske igre u Parizu. Moglo se i naslutiti pošto se letos posle priprema sam povukao iz tima i nije igrao na Mundobasketu, a sada je Nedović definitivno odlučio da završi reprezentativnu karijeru. 

- Završio sam sa reprezentacijom prošlog leta tokom priprema za Svetsko prvenstvo. Moje telo više nije moglo da izdrži dodatni napor, jer mi je potrebno sve više vremena za regeneraciju. Godine se ne smanjuju već samo povećavaju, kao što su klupske sezone sve duže, jedva se čeka odmor - rekao za Sport klubu Nemanja Nedović.

Informer

Nedovićev zvanični oproštaj od reprezentacije usledio je nakon poraza od Mege (83:89), prvog u ABA ligi posle 25 uzastopnih pobeda. Kaže da je došao trenutak kada više ne može.

- Ja sam tada dobio ćerkicu Taliju. Postao sam praktično "raspolućen", nisam više mogao. Dolaze mlađi...- objasnio je košarkaš Zvezde.

Nedović sa "orlovima" ima jednu osvojenu medalju i to na Olimpijskim igrama u Riju kada je kod Saše Đorđevića osvojio srebro, nakon poraza od Amerikanaca u finalu.