26.03.2024.

11:26

Foto: Starsportphoto©

Sport

Partizan je dobio veliko obeštećenje! Vukčević o odlasku u NBA: To je moja želja

Ruku na srce, teško ga je kriviti zbog želje da iskoristi priliku u najjačoj ligi sveta, o kojoj svaki košarkaš mašta. Kada se na to doda činjenica da je u "parnom valjku" imao gotovo neprimetnu ulogu, epilog je potpuno opravdan.

Vukčević je prošlog leta dovođen u vezu sa mnogim klubovima u Evropi, a prve korake "preko bare" načinio je upravo za Vašington u Letnjoj ligi. Ipak, početkom sezone on se vratio u dres crno-belih, samo da bi nekoliko meseci kasnije definitivno napustio Humsku i zaigrao u glavnom gradu Sjedinjenih Američkih Država.

Informer

Vukčević u duelu sa Kobijem Vajtom

- Odlazak u NBA je bio moja odluka, hteo sam da dođem ovde. Partizanu je dobro plaćeno obeštećenje. Ne znam šta će se dešavati u budućnosti, idem dan po dan. Košarku igram ceo život i nije mi problem da brzo uđem u sistem. Što sam više na terenu, to mi je bolje - rekao je krilni centar u razgovoru za RTS.

Tristan je, prilikom sinoćnje pobede "čarobnjaka" nad Čikago Bulsima 107:105 upisao svoje prve poene u NBA ligi. Veče je završio sa šest poena i tri skoka za devet minuta na parketu. Ističe da je stil igre potpuno drugačiji i da će mu trebati mali period adaptacije, a li je srećan zbog rano ukazanog poverenja od strane trenera Brajana Kifa.

Stvarno sam srećan zbog poverenja koje mi je ukazao trener. U Evropi je bilo teško, a sada moram u potpunosti da promenim stil igre, s obzirom na to da se ovde igra drugačija košarka. To mi ne predstavlja problem, za sada idem dan po dan i što više budem igrao biću sve bolji - objasnio je momak rođen u Sijeni.