27.03.2024.

09:12

Foto: Starsportphoto

Sport

Proslavljeni Hrvat progovorio o Vukčeviću i Obradoviću! Kad Željko govori, svi moraju da stoje mirno!

Stigao je Tristan Vukčević u Partizan 2022. godine, a mnogi su talenatu Real Madrida predviđali blistavu budućnost i verovali da će zasijati u Beogradu.

Ipak, nije kod Željka Obradovića uspeo da se nametne izbori za minutažu za koju je verovao da može da ima.

Informer

Put ga je odveo u Vašington, a legendarni Dino Rađa ističe da su mladi košarkaši potpuno drugačiji nego što je to bio slučaj u njegovo vreme

- Sa mnom je igrao Dušan Vukčević, Tristanov otac i veliki smo prijatelji. Kada je mali odlazio iz Reala, pojavio se Partizan. Otišao je tamo, ali je bio nezadovoljan. I ja mu kažem: ’Idi tamo i pitaj Željka da li je potrebno da mu nosiš torbu, da mu oribaš cipele, da mu kupiš nešto u prodavnici… Šta god, samo da priča sa tobom.’ Kad viče na tebe - znači da mu je stalo da napreduješ. A kad prestane - vreme je da ideš, to znači da je digao ruke - rekao je Rađa za "Meridian Sport".

Informer

Ne krije Dino da mu se ne sviđa što su u košarci sada "roditelji i menadžeri" i što su postali najvažniji. Ističe da je trener sada u poziciji da ne sme ni da pisne, a da stil Željka Obradovića izumire.

- Znate kako, Željko Obradović je poslednji mohikanac koji se drži starih postulata. A čovek ima devet titula prvaka Evrope! O čemu mi pričamo? Kad Željko govori, svi mirno da stojimo - jasan je proslavljeni hrvatski košarkaš.