31.03.2024.

12:15

Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Sport

Prst u oko "grobarima"! Mirotić se ne kaje što je odbio Partizan

Mirotić i njegov dolazak u tabor crno-belih bili su glavna tema svih medija prošlog leta. Bio je nadomak potpisa, sve je bilo praktično završeno, dao je reč crno-belima, koju je na kraju pogazio i izabrao Armani. Rekao je tada da su ga pretnjama oterali od Partizana, a sad kaže da se ne kaje zbog izbora. 

- Da li se kajem? Apsolutno ne! Nisam osoba koja se kaje. Uvek pokušavam da budem pozitivan i da iskoristim ono najbolje što mi život pruža. Veoma sam srećan što imam ovaj posao i što sam u timu kao što je moj. Srećan sam jer mi je Bog dao šansu da igram košarku koju toliko volim, tako da se ne kajem - rekao je Mirotić u intervjuu za "Basktnjuz", što će sigurno dodatno iznervirati "grobare".

Iskusni španski košarkaš je ponikao u Real Madridu iz čije je akademije ušao u prvi tim. Posle nekoliko brilijantnih sezona on je otišao je u NBA. Nakon avanture u Americi on se vratio u Španiju, ali u Barselonu, pa sada vidi sličnosti između ta dva kluba.

- Oba tima imaju sjajnu organizaciju i sjajan stručni štab. U Barseloni sam imao Šarunasa Jasikevičijusa, ovde imam Etorea Mesinu, jednog od najboljih u Evroligi. Tako da uprkos mojim godinama ja nastavljam da učim i da napredujem svake sezone. Tako da postoji mnogo toga pozitivnog u ovoj organizaciji - istakao je Mirotić. 

Informer

Nikola Mirotić

Upitan je crnogorski košarkaš i ko će biti MVP ove sezone, a on je imao jasan odgovor. 

- Sigurno Majk Džejms - izjavio je Mirotić.

Njegova ekipa trenutno je na deobi desetog mesta na tabeli Evrolige i bori se za doigravanje. U trci je sa Efesom koji ima skor 15-17,  Partizanom, Žalgirisom i Valensijom, koji su na učinku od 14 pobeda i 18 poraza, kao i Olimpija. Do kraja ligaškog dela očekuju ih mečevi sa Virtusom i Makabijem.