31.03.2024.

23:22

Foto: abaliga.com

Sport

Evo kako izgleda tabela ABA lige i ko sve može u plej-of!

Košarkaši Partizana uspeli su da dobiju derbi 25. kola ABA lige, slavili su protiv Budućnosti u "Morači" (89:83), čime su praktično i obezbedili drugo mesto na tabeli, a samim tim i prednost domaćeg terena sve do eventualnog finala plej-ofa.

Nekoliko neočekivanih kikseva ove sezone, kao što su porazi od Mega, Igokee, Splita i Zadra, doveli su aktuelnog šampiona regionalnog takmičenja u nezavidnu poziciju. Ipak, trijumf nad Podgoričanima doneo je "parnom valjku" učinak 19-6, a u poslednjem kolu dočekaće upravo Zadrane u Areni, što će biti idealna prilika za izabranike Željka Obradovića da im se revanširaju.

Lider na tabeli je Crvena zvezda, koja ima utakmicu manje, s obzirom da sutra uveče dočekuje Studentski centar (18.00, Arena premijum 1), dok će naredne nedelje gostovati u Splitu. Crveno-beli su na skoru 20-4 i treba im samo jedna pobeda iz naredna dva duela, kako bi i zvanično overili prvu poziciju i prednost domaćeg terena u borbi za titulu.

Trenutno je jedino sigurna Budućnost na koti tri, sa učinkom 18-7, dok će se žestoka borba voditi za četvrto mesto. Sada je Mega na toj poziciji sa identičnim skorom kao i Cedevita Olimpija (15-10). Ekipa Marka Baraća je, na krilima sjajnog Nikole Đurišića, slomila večeras Split (92:78), a u poslednjoj rundi igraće u gostima protiv Igokee, dok će Ljubljančani u Zagreb, na megdan Ciboni.

Informer

Nikola Đurišić je Splitu ubacio 31 poen

Od šestog do osmog mesta plasirani su Zadar (14-11), Igokea (13-12) i Split (11-14), a jedini koji još može tu da se "ugura" je Studentski centar (11-13). Podgoričane nakon sutrašnjeg gostovanje protiv Zvezde čeka meč protiv Budućnosti u "Morači".

Što se tiče opstanka, situacija je jasna. Krka je najugroženija (5-20), a u poslednjoj rundi ide u Čačak na noge Borcu. Čak i da slavi, mora da čeka ishod okršaja FMP - Mornar i da se nada porazu Barana, od kojih su Slovenci bolji u međusobnom skoru.