07.04.2024.

11:24

Foto: EPA

Sport

Obukao crno-belo! Luda NBA glava debitovala u Evropi

Nekada jedan od najvećih potencijala NBA lige i zalog za budućnost Klivlend Kavalirsa se zbog mnogo spornih situacija sa trenerima i saigračima, kao i problema sa zakonom, vrlo brzo našao na izlaznim vratima najjače lige sveta, pa je svoju sreću odlučio da potraži u Solunu. 

Sjajno krilo je prvi meč u crno-belom dresu završilo sa 14 poena i po četiri skoka i asistencije za 25 minuta provedenih na terenu. Uz to je dodao i pet izgubljenih lopti, kao i loš procenat šuta iz igre - samo 5/14. 

Informer

Porter u dresu Hjustona

Evidentno je bilo da će Porteru mlađem trebati vremena da se navikne na potpuno drugačiji stil igre, kako u napadu, tako i u odbrani. Često je "ispadao" i nije preuzimao protivničke igrače, što je rezultiralo sa nekoliko lakih poena na samom obruču domaćina.

- Naravno, nedostatak utakmica i treninga je od početka bio vidljiv. Kevin ima kvalitet da nam pomogne u narednim utakmicama - rekao je trener PAOK-a Statis Nerancakis.

Podsećamo, problemi za mladog košarkaša počeli su od samog starta karijere.

Njega su kao 30. pika prve runde birali Klivlend Kavalirsi na NBA draftu 2019, ali je odmah bilo evidentno da, osim raskošnog talenta, Porter ima velike probleme sa ponašanjem.

Informer

Porter tokom nastupa za Klivlend

Često je ulazio u rasprave sa stručnim štabom, a neretko i saigračima, zbog čega je iz Ohaja poslat u najmlađi tim lige Hjuston Roketse.

Selidbom u Teksas delovalo je da će veliki potencijal izbiti na površinu, zato što je igra bila "slobodna" i na najbolji način je prikazivala raskošni talenat mlade ekipe.

Ipak, tada je Amerikanac dospeo u probleme sa zakonom. Pretukao je svoju devojku, a imao je i nekoliko prekršaja zbog vožnje pod uticajem marihuane. Hjuston nije imao razumevanja pa su ga otpustili, a Porter se ubrzo našao na "crnoj listi" širom NBA lige.

Zbog toga je bio primoran da traži promenu sredine, a jedini koji su odlučili da "zagrizu metak" i rizikuju s njim bili su čelnici PAOK-a.

Koliko će i da li će se tamo i zadržati, preostaje da vidimo.