07.04.2024.

20:40

Foto: Starsportphoto©

Sport

A sad, plej-of! Zvezda kreće protiv "studenata", Partizan sa Igokeom! Srpski derbi moguć već u polufinalu!

Ako je ikakve dileme bilo - više je nema. Nakon pobede Crvene zvezde nad Splitom, poznato je kako će izgledati plej-of ABA lige. Upravo je duel na Gripama otklonio i poslednju nedoumicu, budući da su izabranici Janisa Sferopulosa trijumfom nad hrvatskim predstavnikom "izabrali" da se u četvrtfinalu regionalnog tamičenja suoče sa Studentskim centrom. 

Splitu je za mesto u plej-ofu bila potrebna pobeda nad Zvezdom. Trijumf nad crveno-belima obezbedio bi Splitu plasman u četvrtfinale, ali i novu seriju protiv beogradskog velikana. Janis Sferopulos nije želeo da kalkuliše, Zvezda je na Gripe stigla po pobedu i eliminisala Hrvate iz daljeg takmičenja. 

Budući da je Zvezda regularni deo sezone završila na prvom mestu imaće prednost domaćeg terena kroz čitav plej-of. Ukoliko opravda ulogu favorita i savlada Studentski centar u četvrtfinalu, četu Janisa Sferopulosa očekuje duel protiv boljeg iz dvomeča Mega-Cedevita. 

Srpski predstavnik je u sjajnoj seriji pobeda obezbedio četvrto mesto na tabeli čime će imati prednost domaćeg terena u dvomeču sa slovenačkim timom. 

Informer

 

U drugom delu žreba prvi favorit je Partizan. Četa Željka Obradovića je u prethodnom kolu savladala Budućnost u "Morači" i tako obezbedila, toliko puta pomenutu - prednost domaćeg terena. Naravno, samo do potencijalnog finala sa Crvenom zvezdom kada bi četa Janisa Sferopulosa igrala pred svojim navijačima u potencijalnom petom meču. 

Crno-beli će u četvrtfinalu ABA lige odmeriti snage sa Igokeom. Četa Vladimira Jovanovića nanela je Partizanu poraz u prvom delu sezone i nema sumnje da nas očekuje zanimljiv duel u plej-ofu. 

Ipak, ulogu velikog favorita pred četvrtfinale ima Partizan, a ukoliko je opravdaju u polufinalu će igrati protiv boljeg iz meča Budućnost-Zadar. Podgoričani će kao trećeplasirani na kraju regularnog dela ugostiti hrvatski u prvom i potencijalnom trećem meču. 

Vredi napomenuti da se četvrtfinalni mečevi igraju na dve pobede, dok se polufinala i finala igraju na tri dobijena meča. Plej-of počinje već narednog vikenda. 

Parovi četvrtfinala: 

Crvena zvezda - Studentski centar

Mega - Cedevita Olimpija

Partizan - Igokea

Budućnost - Zadar