10.04.2024.

18:24

Foto: profimedia

Sport

U Istanbulu strahuju od Zvezdine pomoći Partizanu: Moramo da budemo 40 minuta koncentrisani!

Nešto više od 24 časa ostalo je do "utakmice sezone" za košarkaše Partizana. Iako izabranika Željka Obradovića neće biti na parketu, o sudbini crno-belih odlučivaće večiti rival - Zvezda. Crveno-beli u poslednjem kolu regularnog dela Evrolige gostuju u Istanbulu ekipi Efesa, a eventualnom pobedom otvorili bi Partizanu vrata plej-ina elitnog takmičenja. 

Sa Malog Kalemegdana najavili su da kalkulacija neće biti već da u Istanbul idu po pobedu za sebe. Svesni su u taboru Efesa da će Crvena zvezda biti silno motivisana te da će za pobedu protiv beogradskog velikana biti potreban maksimalan fokus. 

- Crvena zvezda je veoma dobro vođen tim, i da bismo pobedili, što je naš krajnji cilj, potrebno je da se borimo svih 40 minuta, da budemo na maksimumu energije i koncentracije u svim segmentima odbrane i napada. Moramo da damo sve od sebe na svom terenu, uz podršku naših navijača - rekao je Tomislav Mijatović. 

Informer

 

Efes je u seriji od osam pobeda, u prošlom kolu Evrolige savladali su Fenerbahče i sačuvali šanse da se nađu u doigravanju elitnog takmičenja. Da ostanu na desetom mestu biće im potrebna pobeda nad Crvenom zvezdom, ali se Mijatović uzda u podršku navijača i domaći teren. 

- Vraćamo se u našu voljenu Halu sportova Sinan Erdem, na poslednji meč ligaškog dela Evrolige. Igramo izuzetno važnu utakmicu, protiv iskusne ekipe, u kojoj se nalaze igrači sa domaćim i međunarodnim iskustvom - podvukao je trener Efesa.