10.04.2024.

20:24

Foto: Starsportphoto

Sport

Topić najbolji mladi igrač ABA lige! Božić najbolji strelac

Kako je saopšteno na sajtu regionalnog takmičenja 18-godišnji plejmejker crveno-belih dobio je 53,6 odsto glasova, drugi je bio Nikola Ðurišić iz Mege (14,6%), a treći David Mirković iz Studentskog centra sa 13,3 posto. U glasanju su učestovali treneri, novinari i navijači, a kako navode iz ABA lige Topić je bio najbolji u sve tri grupe glasača. 

Talentovani košarkaš prvi deo sezone počeo je u Megi, da bi se krajem 2023. godine vratio u klub sa Malog Kalemegdana. Početkom godine je povredio koleno, zbog čega je i dalje van terena i neće biti sa timom sutra na poslednjem meču u Evroligi, kada crveno-beli gostuju Efesu u Istanbulu

Topić je pre povrede prosečno u sezoni beležio 17,9 poena, 6,8 asistencija i 3,6 skokova po meču. Inače, ova nagrada dodeljuje se od sezone 2014/15, kada je osvajač bio Nikola Jokić, tada kao košarkaš Mege.  

U konkurenciji za najboljeg strelca ligaškog dela ABA lige nagrada je očekivano pripala košarkašu Zadra Luki Božiću (27). Hrvat je ove sezone u proseku postizao 20,6 poena po utakmici, tako da je iza sebe ostavio igrača Mornara Markusa Vedersa, koji je beležio 18,1 poen po meču.

Krilni igrač Zadra je tako četvrti košarkaš u istoriji ABA lige koji je dobio nagradu za najboljeg strelca takmičenja, a prethodno su je osvajali Hanter Hejl iz Borca, Šenon Šorter (Split) i Filip Petrušev kao igrač Mege.  Zahvalujući odličnim partijama Božića, Zadar je ligaški deo takmičenja završio na šestom mestu, pa će u četvrtfinalu igrati protiv Budućnosti iz Podgorice.