12.04.2024.

06:20

Foto: profimedia

Sport

Na današnji dan: Zvezda pala u Moskvi, nije mogla protiv magičnog Tea

Crveno-beli su se hrabro suprostavili, gotovo 35 minuta borili sa ruskim timom i imali aktivan rezultat. Ipak, u završnici ekipa Dejana Radonjića nije imala rešenja za razigranog srpskog reprezentativca Miloša Teodosića. Plejmejker "armejaca" je u ključnom trenutku postigao neke poene i razigravao saigrače i tako onemogućio da gosti stignu do brejka.

Kapiten "orlova" je isporučio 23 poena u Zvezdin koš, uz po samo jedan promašen šut za dva i tri poena. Pored Tea, nezaustavljiv je bio Kajl Hajns sa 21 košem. Na drugoj strani, u crveno-belima bolji od svih bili su Kvnsi Miler i Stefan Jović sa po 14 poena. 

Informer

Majk Cirbes i Miloš Teodosić u borbi za loptu

Srpski tim je šuterski odlično otvorio meč, tri vezane trojke Milera, Dangubića i Jovića donele su plus sedam. Uzvratio je CSKA ekspresno i serijom od 8:0 stigao do preokreta. Održavao je domaćin prednost, ali ih je Zvezda pratila u stopu i nije dozvoljavala da steknu osetniju prednost - 25:20.

Druga deonica nastavljena je u istom ritmu. Teodosić je dirigovao napadima Moskovljana, dok su na drugoj strani Cirbes i Miler odgovarali, pa su crveno-beli na odmor otišli sa podnošljivih minus četiri (44:40).

Informer

Vasilije Micić u duelu sa Eronom Džeksonom

Drugo poluvreme počelo je u istom ritmu, Teo je praktično plesao po terenu, pa je zahvaljujući njemu CSKA u jednom trenutku otišao na plus 11 (61:50). Delovalo je da ekipa Dejana Radonjića polako ostaje bez goriva i da će ruski tim meč uvesti u mirnu završnicu. Ipak, u pravom trenutku ruku je namestio Stefan Jović i sa dve vezane trojke vratio crveno-belima aktivan rezultat pred odlučujućih deset minuta - 63:56.

Informer

Vitali Fridzon i Kvinsi Miler

Otvorio je CSKA poslednju četvrtinu trojkom Kurbanova za novu dvocifrenu prednost. Zvezda se u tim trenucima mučila napadački, gotovo da tri minuta nije mogla ništa da pogodi, ali je agoniju u pravom trenutku prekinuo Vasilije Micić trojkom, a onda je i Vladimir Štimac pogodio ispod koša za minus pet.

Igralo se koš za košem sve do završnice, kada je Teo ponovo nastupio na scenu i počeo da deli asistencije i pogađa, čime je ugasio sve nade crveno-belima da mogu do brejka. 

Četvrtfinale se tada igralo na tri dobijene utakmice, a kako srpski tim na kraju nije uspeo da dobije nijednu, CSKA je maksimalnim rezultatom prošao u polufinale Evrolige.