15.04.2024.

22:07

Foto: Starsportphoto©

Sport

Mega u NBA modu oduvala Cedevita Olimpiju! Spektakl Đurišića za vođstvo u četvrtfinalu ABA lige!

U fantastičnoj formi dočekala je Mega početak plej-ofa ABA lige, a da bi mogla da bude potencijalno iznenađenje četa Marka Baraća pokazala je u prvom meču četvrtfinalne serije protiv Cedevita Olimpije. 

Mega je pred svojim navijačima u dvorani "Ranko Žeravica" deklasirala slovenačkog predstavnika i povela sa 1:0 na startu plej-ofa. Spektakularan meč odigrao je Nikola Đurišić koji je sa 31 poenom predvodio svoju ekipu do ubedljive pobede - 119:98. 

Od prvog do poslednjeg minuta na parketu je postojao samo jedan tim, a Cedevita Olimpija je na kraju uspela da izbegne i teži debakl na Novom Beogradu. Spektakularnu utakmicu odigrala je mlada ekipa Mege, a kroz nedelju dana u Ljubljani će imati priliku da se plasiraju u polufinale regionalnog takmičenja. 

Informer

 

Četa Marka Baraća je na poluvremenu imala "samo" pet poena prednosti, ali je u durgih 20 minuta usledila - furija. Nikola Đurišić i Andrija Jelavić plesali su po terenu i predvodili svoj tim. Đurišić je, na 31 poen, dodao još sedam asistencija i pet skokova, dok je hrvatski reprezentativac ubacio 20 koševa. 

Mega je meč završila sa čak pet dvocifrenih igrača, Filip Jović i Stefan Miljenović ubacili su po 16, a Uroš Plaviš 13. Sa druge strane, jedini raspoložan za igru bili su Džastin Kobs i Di DŽej Stjuart sa po 20 poena.