16.04.2024.

21:10

Foto: Starsportphoto

Sport

Makabi ponizio Ivanovićevu Baskoniju! Izraelci u plej-of zakazali okršaj sa PAO

Izraleski tim je kao domaćin u Beogradskoj areni demolirao ekipu Baskonije sa 113:85 u utakmici plej-ina. Ponos Izraela tako će se u borbi za fajnal-for boriti sa grčkim Panatinaikosom, koji je ligaški deo sezone završio kao drugi na tabeli.  

Informer

 

Makabi je do trijumfa predvodio Lorenco Braun sa 26 poena, dok je Vejd Boldvin upisao 17. U redovima ekipe iz Vitorije istakao se jedino Miler-Mekintajer sa 27 poena, dok je srpski reprezentativac Vanja Marinković dao samo pet.  

Izabranici Oded Kataša od prvog do poslednjeg minuta su dominirali na terenu i nijednog momenta nisu dovodili u pitanje trijumf i prolaz dalje. 

Informer

 

Izraleci su furiozno otvorili meč i već na kraju prve četvrtine imali dvocifrenu prednost - 28:15. Ekipa Duška Ivanovića nije imala rešenje za raspucane rivale, koji su nastavili da pune mrežu, pa je u jednom trenutku bilo i 24 razlike, da bi na odmoru imali plus 19 (55:36). 

Ni u nastavku Ponos Izraela nije spuštao nogu s gasa, cepao je mrežu Baskonije, koja je već tada shvatila da nema nikakvu šansu i da joj preti rezultatska katastrofa, što se na kraju i desilo.