16.04.2024.

22:21

Foto: EPA Images

Sport

Šok u Istanbulu! Virtus eliminisao Efes iz plej-ina

Očekivalo se da će turski tim, s obzirom na trenutnu formu i čak pet uzastopnih pobeda, na svom terenu lako izaći na kraju sa ekipom iz Bolonje, koja u elitnom takmičenju vezala sedam poraza. Ipak, italijanski tim je priredio veliko iznenađenje, kada je malo ko očekivao i eliminisao dvostrukog šampiona Evrope. 

Virtus će sada za plasman u plej-of i duele sa aktuelnim šampionom Real Madridom, morati da bori sa Baskonijom, koja je večeras izgubila od Makabija. Ipak, ekipa iz Vitorije tako će u petak imati priliku za popravni i to na svom terenu. 

Informer

 

I dok je prvi meč plej-ina između Makabija i Baskonije protekao bez ikakve drame, duel u Istanbulu je bio potpuno suprotan. Izuzimajući prvu četvrtinu u kojoj je Efes vodio, ostatak meča je protekao u rezultatskom egalu, ekipe su se smenjivale u vođstvu sve do poslednje četvrtine. Virtus je tada napravio seriju od 9:0, koju turski klub do kraja nije mogao da stigne.

Virtus su do trijumfa predvodili Tornike Šengelija sa 13 poena i Ife Lundberg sa 12, dok srpski košarkaš Ognjen Dobrić nije ulazio u igru. Efesu nije pomogla ni odlična partija Vila Klajburna sa 22 poena, dok je Šejn Larkin dodao 16.