18.04.2024.

12:03

Foto: Shutterstock/EPA/Reuter/Starsportphoto

Sport

Opaa! Moćni Ameri strepe od Srbije! Evo kako u SAD izgledaju kvote za Olimpijske igre!

Selektor košarkaša SAD, Stiv Ker (58),  imaće na raspolaganju tim satkan od igrača koji i na sam pomen teraju strah u kosti!

Jasno je kao dan da je apsolutni favorit za zlato u prestonici Francuske ekipa u kojoj se nalaze Kevin Durent, Lebron Džejms, Stef Kari, Džoel Embid, Kavaj Lenard, Devin Buker, Entoni Dejvis, Entoni Edvards, Bem Adebajo, Tajris Halibarton, Džru Holidej i Džejson Tejtum.

Informer

Shodno tome, kladionice su očekivano na strani ove velesile, a bukmejkeri iz Amerike su procenili da kvota na tu selekciju treba da bude 1,2!

Ipak, ko želi da rizikuje, ili pak više veruje u naše momke, može se lepo opariti ako novac uloži na Srbiju, koja je prema tamošnjim procenama drugi favorit za osvajanje najsjajnijeg odličja na prestižnom takmičenju.

Naime, onaj ko odluči da uloži novac na izabranike Svetislava Pešića, treba da zna da je kvota na vicešampiona sveta 8,5! 

Informer

Iza Srbije našla se Kanada na koju je koeficijent 9, dok je na Francuze 10. Svi ostali su daleko iza ova četiri tima. 

Inače, američki drim-tim biće u grupi sa našom selekcijom, a snage će odmeriti već na startu Olimpijskih igara 28. jula.

Informer

Sve utakmice grupne faze biće odigrane u Lilu, na stadionu "Pjer Moroa", a sa "orlovima" i Amerikom u grupi se nalaze još Južni Sudan i ekipa koja će izboriti to mesto nakon kvalifikacija.

TABELA FAVORITA KLADIONICA I KVOTE:

1. SAD1,2

2. Srbija - 8,5

3. Kanada  - 9

4. Francuska - 10

5. Nemačka - 17

6. Australija - 51

7. Južni Sudan - 301