18.04.2024.

22:35

Foto: Starsportphoto©

Sport

Ponovo se vratio! Aco Petrović na klupi Brazila!

Povratak na klupu nacionalnog tima potvrdio je brazilski Košarkaški savez na svom zvaničnom sajtu, kao i sam Petrović na društvenoj platformi "Iks".

Popularni Aca Trica je svojevremeno vodio "Karioke" od 2017. do oktobra 2021. godine, a sada će pokušati zajedno izbore vizu za Olimpijske igre u Parizu, koje se održavaju od 26. jula do 11. avgusta.

Informer

Jago Dos Santos u dresu Brazila

Njegovim povratkom počastvovani su i rukovodioci tamošnje selekcije, a predsednik Košarkaškog saveza Brazila Gaj Pejšoto istakao je kako Petrović ima njegovo potpuno poverenje.

- On je cenjen širom sveta i zna sa kakvim izazovima ćemo se suočiti protiv evropskih timova na ovoj predolimpijskoj igri. On ima naše poverenje u potpunosti - izjavio je Pejšoto. 

Brazilci će od 2. do 7. jula u kvalifikacijama za Olimpijske igre igrati sa Kamerunom i Crnom Gorom, dok drugu grupu čine Letonija, Filipini i Gruzija, a samo šampion ide u Pariz. 

Među nosiocima ekipe biće dva igrača "večitih" Jago Dos Santos i Bruno Kaboklo, od kojih se očekuje da predvode svoju zemlju ukoliko ih zaobiđu povrede.