24.04.2024.

23:18

Foto: EPAIMAGES

Sport

Puče brejk u Barseloni! Olimpijakos režirao veliko iznenađenje!

Šokantan početak plej-ofa Evrolige! Nakon brejka koji su napravili Makabi Tel Aviv i Fenerbahče, trijumf u gostima uspeo je da upiše i Olimpijakos. Četa Jorgosa Barcokasa šokirala je Barselonu u "Blaugrani" i najavila da nas očekuju izuzetno zanimljive četvrtfinalne serije u elitnom takmičenju. Crveno-beli iz Pireja su u trećoj deonici slomili otpor rivala, Katalonci su preko Rikija Rubija uspeli da se vrate u meč, ali ne i da preokrenu. Na kraju - 77:75 za Olimpijakos. 

Upravo je duel Barse i Olimpijakosa najavljen kao najuzbudljivji u četvrtfinalu. Izrazitog favorita nije bilo, ali je su stručnjaci blagu prednost davali Kataloncima budući da se prvi meč igrao na njihovom bojištu. 

Crveno-beli u "Blaugranu" nisu stigli sa belim zastavicama. Naprotiv, Olimpijakos se pošteno "pobio" sa Barselonom i došao do velike pobede na startu serije. Sjajnu utakmicu odigrao je srpski reprezentativac Filip Petrušev koji je duel okončao sa indeskom 16 i poneo epitet MVP-a. Ipak, u finišu meča centar crveno-belih doživeo je peh prilikom doskoka i pitanje je u kakvom je stanju koleno... 

Informer

 

Olimpijakos je stekao deset poena prednosti pred poluvreme. Barselona je uspevala da se vrati u meč, ali su crveno-beli odbili svaki nalet zahvaljujući dobrom šutu za tri poena. Najdžel Vilijams-Gos, Ajzea Kenan i Šekil Mekisik pogađali su kada je bilo potrebno. 

Gosti iz Pireja su u finišu meča imali problema sa faulovima budući da su zbog pet ličnih ranije u svlačionicu morali Tomas Vokap i Mustafa Fal. 

Vilijams-Gos je prednjačio sa 15 poena, Kenan je dodao 14, a Filip Petrušev 12 uz pet skokova. Sa druge strane, Vili Ernangomez ubacio je 13, isto koliko i Džabari Parker.