04.05.2024.

22:28

Foto: AP/Photo

Sport

Pokuševski mašta o crveno-belom dresu: To je moj dom!

Iako nikada u Olimpijakosu dobio veliku šansu, pre svega zbog godina, Pirej i Aleksej Pokuševski imaju dugu vezu. Srpski košarkaš ponikao je u crveno-belom dresu, postao najmlađi debitant grčkog velikana u Evroligi pošto je prestigao Jorgosa Printezisa sa 17 godina i 83 dana. 

As Šarlota je po kraju NBA sezone rešio da se vrati u Grčku. Uživo je pratio meč Olimpijakosa i Barselone u četvrtfinalu Evrolige, a potom je istakao da bi voleo da se jednog dana vrati u crveno-beli tabor. 

- Zašto da ne, osećam se kao da je ovo moj dom i osećam se veoma dobro sa svim ljudima Olimpijakosa. Grčka mi je mnogo nedostajala. Svaki put kada završim sezonu dolazim ovde - poručio je Pokuševski za "Sportal". 

Informer

 

Sredinom sezone je Pokuševski dobio otkaz u Oklahomi, ali je potom pronašao angažman u Šarlotu gde se dobro snašao. Srpski košarkaš je pružao dobre igre u finišu sezone. 

Zadovoljan je srpski košarkaš zbog činjenice da je Olimpijakos slavio u četvrtom meču i izborio majstoricu u Barseloni. 

- Bila je to veoma dobra utakmica. Olimpijakos je bolji tim i zaslužuje da prođe u Fajnal for. Oni su bolji tim i verujem da će proći - poručio je srpski košarkaš.