11.05.2024.

14:15

Foto: Starsportphoto

Sport

Srbin briljira! Marinkoviću MVP nagrada!

Izabranici Duška Ivanovića nastavili su borbu za plasman u plej-of ACB lige, pošto su juče na svom terenu savladali Mursiju rezultatom 94:79, i tako ostali na pobedu od osmog mesta na tabeli, odnosno poslednjeg koje vodi u doigravanje.

Najzaslužniji za veliku pobedu domaćina bio je upravo srpski košarkaš koji je upisao 29 poena (5/8 za dva i 5/9 za tri), devet skokova i pet asistencija. Imao je indeks korisnosti čak 39, a sa njim na terenu Baskonija je imala +21, što dovoljno govori o njegovom doprinosu u trijumfu tima iz Vitorije.

Ovo je Vanjino prvo MVP priznanje za igrača kola, a osim njega Baskoniju su predvodili i Čioza sa 15 poena uz sedam asistencija, kao i Kostelo koji je dodao 13 poena uz pet skokova.

Sa druge strane, u ekipi Mursije Sliva je upisao 16 poena, Kaupan je postigao 15, dok je Enis meč završio sa 12 poena i sedam skokova.

Gosti i posle poraza ne strahuju za plasman u plej-of, sa obzirom da zauzimaju peto mesto na tabeli, dok Baskoniji predstoji bitka za isti.

Tim crnogorskog stručnjaka trenutno je na devetom mestu tabele sa skorom 18-15, a u poslednjem kolu regularnog dela sezone očekuje ih novi duel sa madridskim Realom.