11.05.2024.

14:05

Foto: Starsportphoto

Sport

Košarkaški zemljotres! Hrvat prelazi u velikog rivala za 7.000.000 evra godišnje!

Kako prenose španski mediji, košarkaš Real Madrida Mario Hezonja (29) dobio je ponudu da naredne sezone pređe u redove najvećeg rivala "kraljeva" Barselone! I to ne bilo kakvu ponudu, već onu iz kategorije koje je teško odbiti.

Ona glasi - 7.000.000 evra bruto po godini, što bi ga učinilo ubedljivo najplaćenijim košarkašem u Evropi!

Hrvatski košarkaš ima fantastičnu sezonu iza sebe i jedan je od najboljih igrača Reala, koji je tokom 2024. u više navrata pregovarao sa njim o nastavku saradnje. Momku iz Dubrovnika ugovor sa Madriđanima ističe na kraju sezone, pa su za pregovaračkim stolom bili nekoliko puta u poslednjih pet meseci. Međutim, nijednom nisu uspeli da se dogovore oko novca i trajanja ugovora, pa je Hezonja odlučio da po isteku saradnje potraži novi klub.

Informer

Spominjalo se da je glavni favorit da ga dovede grčki velikan Panatinaikos, navijači Partizana nadali su se da bi mogao put Humske, budući da je između ostalog navijač crno-belih... Po svemu sudeći, to se neće ostvariti, pošto je sada dobio ponudu iz Realovog ljutog rivala Barselone, prenosi španski "Nacionalni radio".

Španci su ovaj "pokušaj krađe" nazvali slučajem "Mirotić 2.0.", budući da je i Nikola Mirotić, sadašnji košarkaš Armanija, svojevremeno prvo nosio dres Reala, a potom Barselone. Doduše, on je zaobilaznim putem zaigrao za "blaugranu", nakon epizode u NBA ligi, dok bi Hezonja direktno mogao da pređe u Barselonu i tako izda sve navijače tima u kojem trenutno nastupa.

Prema informacijama specijalizovanih sajtova, trenutno najplaćeniji košarkaš u Evropi je plejmejker Efesa Šejn Larkin sa četiri miliona evra godišnje. Ako se transfer Hezonje u Barsu realizuje, jasno je koliko će Hrvat zarađivati više u odnosu na konkurenciju.