13.05.2024.

12:30

Foto: printscreen/Arena sport

Sport

Šabaz razbesneo navijače! Najveći Zvezdin promašaj na stubu srama zbog ovog poteza! (VIDEO)

Američki košarkaš, koji je letos stigao na Mali Kalemegdan kao najveće i najskuplje pojačanje u istoriji kluba, zgrozio je košarkašku javnost zbog izuzetno nesportskog poteza tokom meča njegovog tima sa Trentom u plej-ofu prvenstva Italije.

Armani je poražen na svom terenu u tom meču sa 85:84, a u glavnoj ulozi bio je upravo Nejpir, zbog užasnog poteza krajem prve četvrtine. Njega je trener Etore Mesina izveo iz igre i na teren poslao Šejvona Šildsa. Šilds je pružio ruku Nejpiru, prilikom izmene, a Šabaz ga je, mrtav-ladan, iskulirao i to bez ikakvog razloga.

Možda i dovoljan pokazatelj koliko je toksičan za svlačionicu bilo kog tima. Šilds je u čudu držao levu ruku, očekujući da isto uradi i Nejpir, a kada je video da uzalud želi da se pozdravi, drugom rukom je sam sebi nabacio "petaka", čime je pokazao šta misli o bezobraznom potezu nekadašnjeg NBA asa.

Šabaz Nejpir Crvenu zvezdu je napustio u decembru, kada se vratio u Armani, gde je igrao prošle sezone. Nikome na Malom Kalemegdanu nije ostao u dobrom sećanju, a javne zamerke na njegov račun imao je i grčki stručnjak Janis Sferopulos, koji nema običaj da pojedinačno ni hvali ni proziva svoje igrače.

Informer

Tada su kružile glasine da se Nejpir nije uklopio sa saigračima na Malom Kalemegdanu, kako se ne oseća kao deo tima, a nedavno je o njemu pričao i predsednik Zvezde Nebojša Čović. Tom prilikom, otkrio je da je Amerikancu plata u Zvezdi bila čak 2,1 miliona dolara godišnje!

- Šabaz Nejpir, 2.100.000 dolara. Mi smo mu isplatili tri plate, tri puta po 210.000 dolara, dakle 630.000 dolara. On je ušao u peti mesec pre odlaska, četvrtu i petu platu isplaćujemo u pet mesečnih rata. Dakle, mi plaćamo 1.050.000 dolara, a lukavi Mesina plaća isto toliko - govorio je Čović u februaru gostujući u podkastu "Kod Luke i Kuzme".

Da ovaj košarkaš definitivno ima problema sa ponašanjem videlo se i na ovogodišnjem gostovanju Crvene zvezde u Milanu protiv Armanija. Crveno-beli su dobili taj meč, a Šabaz je u finišu nasrnuo na dojučerašnjeg saigrača Adama Hangu.