13.05.2024.

14:40

Foto: Starsportphoto

Sport

Određeni arbitri! Ovi Srbi sude na fajnal-foru Evrolige!

Osim njih, završnicu takmičenja sudiće još Damir Javor, Mehdi Difala, Emin Moulkoč, Karlos Peruga, Sreten Radović i Fernando Roča. Za Beloševića će to biti deseti fajnal-for, a završni turnir igra se od 24. do 26. maja. Polufinalni parovi su Real Madrid - Olimpijakos i Fenerbahče - Panatinaikos.

Što se tiče Beloševića i Nikolića, zbog delegiranja u završnici Evrolige najverovatnije neće suditi finalnu seriju ABA lige Crvena zvezda - Partizan. U prethodnih nekoliko dana velika bura se podigla oko arbitara, pa je rukovodstvo regionalnog takmičenja odredilo da prvi duel sude Saša Pukl, Milivoje Jovčić i Luka Kardum.

Informer

Beloševića i Nikolića, dakle, nema na toj listi, a pitanje je da li će ih biti uopšte do kraja finalne serije. Glasine koje kruže kažu da njih dvojica ne žele da budu deo završnice Jadranske lige, pa će pravdu najverovatnije deliti najugledniji arbitri iz Slovenije i Hrvatske. Sudija Javor, recimo, takođe je delegiran za fajnal-for Evrolige, ali isto tako uveliko se spekuliše da će biti deo sudijske trojke na drugom meču finala ABA lige, koji je na programu u sredu u "Pioniru".