16.05.2024.

22:50

Foto: aba-liga.com

Sport

Spektakl u Subotici! Bivši trener Partizana uveo Spartak u ABA ligu (FOTO GALERIJA)

Fenomenalna predstava viđena je u Hali sportova "Dudova šuma". Pune tribine, oko 4.000 gledalaca i veliki broj poznatih ličnosti ispratili su ovaj zanimljiv okršaj srpskih timova.

Prvi meč takođe je dobio Spartak, slavio je u Novom Sadu sa 74:73, pa je kao šlag na torti došla druga utakmica i veliko slavlje pred domaćim navijačima.

Ekipu koju sa klupe vodi Vlada Jovanović, nekadašnji kormilar Partizana, već u prvom poluvremenu stekla je prednost koju je samo održava do kraja.

Veliki doprinos trijumfu dali su dvojica bivših asova crno-belih, plejmejker Nemanja Gordić sa 11 poena i šest asistencija, kao i centar Vil Mozli, koji je pored devet koševa upisao i četiri skoka.

Informer

Vlada Jovanović

Zapaženu ulogu imao je i nekadašnji krilni centar Crvene zvezde, Marko Tejić, sa deset poena, dok je ubedljivo najefikasniji bio centar Filip Barna sa 21 poenom.

U taboru "lala" se istakao Kaningem sa 28 koševa, dok je jedini dvocifren bio još Uroš Banjac sa 14 poena i pet skokova.

Inače, meč je obeležio i manji incident, kada je proslavljeni košarkaš, a sada predsednik Vojvodine, Željko Rebrača, morao da napusti halu zbog žestokih prigovora na suđenje Saše Pukla, Milivoja Jovčića i Luke Korduma.

Kada je reč o poznatima, u publici su viđeni Duško Vujošević, Aca Petrović, Boriša Simanić, Zlatko Bolić, Mile Ilić, Milija Vojnović...