17.05.2024.

10:24

Foto: AP/Photo

Sport

Srpski Brazilci vode svoju zemlju u Pariz! Saopšten spisak "karioka" za kvalifikacije!

Među odabranima nalaze se i igrači Crvene zvezde i Partizana, Jago Dos Santos i Bruno Kaboklo. Veliko iznenađenje jeste da je poziv dobio i prvotimac Fenerbahčea Raul Neto (31). Iskusni plejmejker doživeo je tešku povredu kolena na Svetskom prvenstvu prošle godine, zbog koje ove sezone nije odigrao nijedan meč za turskog velikana. Ostaje da se vidi da li će i u kojoj meri hrvatski stručnjak moći da računa na bivšeg NBA igrača nakon tako duge pauze.

Od ostalih imena, izdvaja se veteran Marselinjo Uertas (40) koji od 2019. godine nastupa za ekipu Tenerifa. Evo i preostalih igrača koji su se našli na širem spisku selektora Petrovića: Aleksej Borges, Elinjo Koraza, Žoržinjo De Paula, Didi Louzada, Vitor Benite, Leo Meindl, Gui Deodato, Lukas Dias, Gabrijel Jau, Tim Saoares, Žoao Marselo i Kristijan Felisio.

Informer

 

Brazil će od 2. do 7. jula igrati u Letoniji na kvalifikacionom turniru, gde će pored domaćina učestvovati još i selekcije Filipina, Gruzije, Kameruna i Crne Gore. Vizu za Pariz izboriće samo pobednik svakog od četiri kvalifikaciona turnira. Tim koji u Rigi izbori plasman na Olimpijske igre igraće u grupi sa Francuskom, Nemačkom i Japanom.