17.05.2024.

18:02

Foto: Starsportphoto

Sport

Košarkaški savez suspendovao Gurovića!

Komesar Kvalitetne juniorske lige, Marko Strika, potvrdio je za Sport Klub da su izrečene privremene suspenzije dok se ne donese zvanično mišljenje nadležnih organa.

- Čekamo da nadležni donesu zvanično mišljenje, pa tek onda možemo da preduzmemo konkretne mere. Do okončanja postupka, koji vode disciplinski organi KSS, privremeno su suspendovani Milan Gurović i nekolicina igrača Reala i Vizure. Tek kada nam stignu izveštaji zvaničnih lica turnira i organa KSS biće donete konačne odluke kolika je čija odgovornost u incidentu - istakao je Strika.

Pored suspenzija, Realu je oduzeto domaćinstvo završnog turnira juniorske konkurencije, što je dodatno otežalo situaciju za ovaj klub.

Turnir će se nastaviti prema planiranoj satnici u "Maloj Areni“ u Novom Beogradu, ali bez prisustva publike. Današnji termini utakmica su zakazani za 17.00 i 19.30 časova, dok će se u nedelju igrati od 12.00 i 14.30 časova.

Strika je potvrdio da suspendovani Milan Gurović i igrači neće moći da prisustvuju nastavku turnira u "Maloj Areni".

Podsetimo, na meču Reala i Vizure došlo je do tuče između igrača dva tima, a na teren je uleteo i Milan Gurović koji takođe učestvovao u incidentu.