18.05.2024.

17:05

Foto: Tanjug

Sport

Dobrodošli u zemlju košarke! Beograd zvanično ušao u trku za organizaciju fajnal fora!

Već nekoliko meseci se šuška po košarkaškim kuloarima da bi Beograd ponovo mogao da uđe u trku za domaćinstvo završnog turnira elitnog evropskog takmičenja! Nedavno je i direktor Beogradske arene Goran Grbović potvrdio da se glavni grad Srbije već prijavio za organizaciju jednog od naredna tri fajnal fora!

Poznati košarkaški novinar Mark Munde potvrdio je da je Beograd u krugu zvaničnih kandidata, a da su konkurenti za 2025. godinu Abu Dabi i Barselona. Ukoliko bi Beograd ponovo pobedio u trci, to bi značilo da se treći put u periodu od sedam godina fajnal for održava u glavnom gradu Srbije! Real je sa mladim Lukom Dončićem postao prvak Evrope 2018. godine u Beogradskoj areni, dok je Vasilije Micić četiri godine kasnije predvodio Efes do druge vezane titule najboljeg tima na Starom kontinentu!

Informer

 

Podsećamo, krajem aprila u najvećoj dvorani na Balkanu već je održan fajnal for FIBA Lige šampiona, na kojem je trijumfovala španska Unikaha. Nema sumnje da bi dobijanje još jedne organizacije ovako prestižnog turnira dodatno podigao ugled srpske košarke i čitave zemlje u svetu!