20.05.2024.

21:27

Foto: Starsportphoto

Sport

Ovaj stranac ostaje u Partizanu! Jedan od retkih koji je oduševio "grobare"

Iskusni plejmejker je krajem decembra prošle godine došao na mala vrata u Humsku iz italijanskog Virtusa. Bez previše pompe i velikih očekivanja, predviđen da "zakrpi rupe" nastale usled povreda Alekse Avramovića i Ognjena Jaramaza.

Trebalo je Smitu malo vremena da se uhoda u sistem Željka Obradovića, da se adaptira na novu sredinu i upozna sa saigračima, ali u finišu sezone počeo je da pruža sjajne partije. Izuzetno vredan i koristan, kako u napadu, tako i u odbrani, oduševio je navijače Partizana, koji ne kriju da bi voleli da ga i dalje gledaju u svom timu.

I, sva je prilika da će im se želja i ispuniti. Poznati izraelski novinar Arel Ginsber prenosi informaciju da će uprava "parnog valjka" ponuditi Džejlinu produžetak saradnje ovog leta.

Međutim, imaće u tome i konkurenciju, jer su za hrvatskog reprezentativca, navodno, interesovanje pokazali još neki evroligaši.

Podsetimo, momak rođen u Teksasu je evropsku karijeru gradio u Nemačkoj. Igrao je za Hajdelberg, Ludvizburg i Albu, ovu sezonu počeo je u Bolonji, a završio je u Partizanu.

U ABA ligi je odigrao deset mečeva i imao prosek od 6,5 poena i 2,1 asistencije, dok je u Evroligi nastupio sedam puta i imao 6,7 poena i 1,7 asistencije po meču.