22.05.2024.

06:34

Foto: Starsportphoto

Sport

Šok pred Olimpijske igre! Jedna od najboljih srpskih košarkašica ide u penziju sa 28 godina (VIDEO)

Do početka Olimpijskih igara na kojima će igrati  i naše košarkašice, ostalo je oko dva meseca, ali u Pariz idemo bez jedne od najbolji. Godinama unazad Crvendakić je bila jedna od najboljih srpskih košarkašica, a preko društvenih mreža se oprostila od košarke posle 15 godina i poslala emotivnu poruku. 

"Moje telo je reklo da je dosta, i moram to da poštujem. Moja ljubav prema košarci bila je ogromna, od prvog dana kada me otac odveo na košarkaški teren. Od tog trenutka sam počela da sanjam velike snove. Sanjala sam da osvajam medalje sa reprezentacijom. Osvojanje olimpijske medalje i evropskog zlata rezultat su moje velike ljubavi prema ovom sportu“, napisala je Crvendakić, koja je bila najbolja u 2023. godini u tradicionalnom izboru Košarkaškog saveza Srbije (KSS).

Informer


Za reprezentaciju Srbije je debitovala na Olimpijskim igrama u Riju, gde je osvojila bronzu, dok je na Evrobasketu 2019. došla do druge bronze. Zlato sa reprezentacijom na Evropskom prvenstvu osvojila je 2021. godine. Aleksandra je karijeru započela u Loznici, da bi potom igrala za Crvenu zvezdu od 2011. do 2014. godine. Igrala je zatim za mađarski Šopron pet godina, a završila karijeru u francuskom Asvelom