22.05.2024.

20:15

Foto: Starsportphoto

Sport

Srpski as spreman za fajnal-for Evrolige! Živim za te utakmice!

Najbolja četiri tima ove sezone boriće se, od 24. do 26. maja, za titulu prvaka Evrope, a pored grčkog velikana, tu su još branilac trofeja Real Madrid, kao i Panatinaikos i Fenerbahče.

Prošle sezone klub iz Pireja, koji je bio prvi u ligaškom delu, nije uspeo da dođe do pobedničkog postolja, pošto je u finalu poražen od "kraljevskog kluba".

Ipak, sada će tim Jorgosa Barcokasa biti jači za našeg reprezentativca, kojem je ovo drugi F4 u crveno-belom dresu, a prvi od 2017. godine.

- Osećam se odlično. Uzbuđen sam i radujem se fajnal-foru. Jedva čekam da počnemo da igramo, jer to je najveći košarkaški događaj u Evropi. Svi živimo za ove utakmice. Nadam se da ću sada imati drugačije iskustvo od onog koji sam imao sa Olimpijakosom prošli put - rekao je Milutinov u razgovoru za sajt "Jurohups".

Informer

Nikola Milutnov

Iskusni centar se u potpunosti oporavio od neugodne povrede, zbog koje na terenu nije bio skoro tri meseca i spreman je da pomogne ekipi da ostvari cilj.

- Bila su to tri zaista teška meseca za mene. Prolazio sam kroz sve i svašta. Srećom, imao sam ljude oko sebe da me podrže i daju snagu. Zato što sam imao mnogo uspona i padova. Normalno je to sve kada prolazite kroz takvu fazu. Mislim da sam sada jači nego što sam bio ranije. Kao što sam mnogo puta rekao, teška vremena te čine boljim i otpornijim - naglasio je Milutinov.

Rođeni Novosađanin tvrdi da mu prija jaka konkurencija i da mu je drago što je tokom sezone stigao i Mozes Rajt u Pirej.

- Ovde je zdrava konkurencija. To je snaga Olimpijakosa. Imamo toliko različitih opcija. Želim da odam veliko priznanje Rajtu. Nije lako doći u Evroligu i igrati onako kako je on to odmah učinio. Zaista je pokazao kakav je kvalitet i koliko je dobar igrač - podvukao je Milutinov.

Informer

 

Crveno-beli će već u polufinalu imati priliku da se osvete Realu za prošlu sezonu, kada je koš za trijumf u poslednjim sekundama dao Serhio Ljulj. A, srpski as vodiće žestoke duele u reketu sa Valterom Tavaresom.

- Svaka mu čast, već dugi niz godina deluje neverovatno. Imaju oni i ostale sjajne igrače, koji zaslužuju punu pažnju. Na svakoj poziciji su kvalitetni. Moji saigrači koji su iskusili taj udarac i poraz minule sezone verovatno žele trofej više od svih nas ostalih. Znam da je to bio težak trenutak, ali to je prošlost. Bitno je ono ispred nas - objasnio je Milutinov.

Nekadašnji igrač Partizana i CSKA smatra da defanziva može da bude presudan faktor u Berlinu.

- Naša odbrana je zaista na drugom nivou. Kako možemo da igramo pokazali smo u petoj utakmici četvrtinala protiv Barselon. Učinićemo sve da pobedimo Real. Nije neophodno da pružimo košarku lepu za oko ili nešto slično. Radi se samo o tome da uradimo sve što je potrebno kako bi posao završili uspešno - zaključio je Milutinov.