23.05.2024.

09:04

Foto: printscreen

Sport

Haos u Nemačkoj! Policajac napao Atamana, Turčin kuka (VIDEO)

Mesto u Berlinu obezbedili su Panatinaikos, Olimpijakos, Fenerbahče i Real Madrid, a spektakl je zagarantovan. Pristalice grčkih i turskog kluba poznate su po svojoj fanatičnosti, a navijači su već napravili uvertiru. 

Navijači Fenerbahčea su se okupili ispred hotela i provocirali Atamana, koji je čak mahao rukama prema pristalicama kluba iz Istanbula. Potom je usledio žestok sukob Atamana sa policijom zbog čega je reagovalo inistarstvo spoljnih poslova, kao i ambasade Grčke i Turske. 

- Gde je obezbeđenje? Gde je Evroliga? Napali su me! Kakva je ovo organizacija, gde je obezbeđenje - bio je besan  turski trener u holu.

Ataman tvrdi da ga je jedan od pripadnika policije gurnuo na pod.

- Čekao sam lift sa porodicom, policajac me je gurnuo i onda sam završio na zemlji. Policija bi trebalo da nas štiti. Grubo me je odgurnuo. Postoje snimci i svedoci incidenta. Naš predsednik, ministar spoljnih poslova i naša ambasada u Berlinu su obavešteni o ovome - rekao je Ergin Ataman.

Prema rečima prisutnih, kao i košarkaških novinara u Berlinu, pripadnik organa reda je prišao, izvinio se treneru Panatinaikosa. Ataman je navodno izvinjenje prihvatio.