23.05.2024.

14:10

Foto: reyer.it

Sport

I on je na listi želja! Bivši Jokićev saigrač na meti Crvene zvezde!

Odlični šuter imao je jako dobru sezonu u Veneciji, zbog čega je i skrenuo pažnju nekoliko evroligaša, među kojima je i srpski klub. Ipak, inostrani mediji prenose da je će Zvezda imati žestoku konkurenciju za njegov potpis, pošto su u trku ušli još Armani i Virtus.

Takeru je ovo bila prva sezona u Evropi, nakon iskustva u NBA ligi, iako nije bio izabran na draftu. Prvo je nastupao za Jutu, potom je bio član Filadelfije, a 2022. nosio je dres Denvera i delio svlačionicu sa našim asom Nikolom Jokićem.

Imao je kratku epizodu u Milvokiju, godinu dana proveo je u Melburn junajtedu, da bi se letos preselio na Apenine, gde je ostavio sjajan utisak.

Radi se o fizički izuzetno snažnom beku, a ove sezone je u Evrokupu imao prosek od 14,9 poena, 3,8 skokova i 1,8 asistencija po meču, dok u italijanskom prvenstvu ima učinak od 14,7 poena, 4,2 skoka i 2,1 asistencije.

Informer

Rejdžon Taker u dresu Venecije

Sarađivao je Rejdžon sa poznatim stručnjakom Nevenom Spahijom, a nedavno je izjavio da ne bi imao ništa protiv da i naredne sezone ostane u Veneciji, iako mu ugovor ističe ovog leta.

Ipak, ukoliko dobije bogatu ponudu od nekog tima iz Evrolige, teško da će odoleti da se oproba u najjačem takmičenju.