24.05.2024.

09:34

Foto: Tanjug/AP

Sport

Ogromna je to kilometraža! Da li je ovo odgovor o Jokićevom igranju na OI?

Košarkaši Denvera sezonu u NBA ligi završili  su porazom u polufinalu Zapadne konferencije od Mineoste, a posle finalnog meča, glavna zvezda tima Nikola Jokić je upitana od strane novinara da li će igrati za Srbiju na Olimpijskim igrama u Parizu.

- Idu Olimpijske igre u Parizu. Nisam još ni siguran šta je Nikolina konačna odluka što se tiče igranja tamo. Ali, ako bude igrao, njegovo telo će preći još veću kilometražu. Neko mi je poslao statistiku,u poslednjih pet-šest godina Nikola je igrač sa drugom najvećom minutažom u NBA, posle Džejsona Tejtuma. Mnogo je to kilometara za velikog momka  - rekao je Meloun na konferenciji za medije.

Informer

Zatim je pričao o greškama u plej-ofu i o tome šta bi tim trealo da promeni kako bi ponovo osvojili šampionski prten.

- Moramo da budemo pametniji oko nekih odluka koje donosimo. Da se pobrinemo da kada dođemo do plej-ofa, on bude mentalno i fizički spreman da nam ponudi najbolje. Nije samo u pitanju Nikola. Iskreno, kada sam ih pogledao u sedmoj utakmici, za Jokića jedino nisam pomislio "baš je iscrpljen". Ali drugi momci… Toliko je toga traženo od Erona Gordona, od Kentevijusa Koldvel-Poupa, Džamala Mareja i Majkla Portera - rekao je trener Denvera.

Po njemu, ne bi smeo sebi da dozvoli da preoptereti igrače.

- Kao trener moram da počnem da razmišljam ne samo kako da se dobije sledeća utakmica, već kako da se dobije sezona. Da manje opteretim igrače kako bismo, kada dođemo do plej-ofa, imali najveće šanse - podvukao je on.