24.05.2024.

17:09

Foto: profimedia

Sport

Zvanično je! Dubai konačno u ABA ligi!

Iz ABA lige su potvdili da su definisani svi detalji poslovnog ugovora, te da je ovo projekat od kojeg će obe strane imati koristi - i akcionari i KK Dubai.

Direktor regionalne lige, Dubravko Kmetović, istakao je da je u pitanju sportsko-poslovni poduhvat, te da njihovo učlanjenje donosi kvalitete i inovaciju na mnogim poljima.

"Ulazak KK Dubai u ABA porodicu u je poseban sportsko-poslovni poduhvat. Predstavlja viziju koju su klubovi u ABA prepoznali kao idealnu priligu da se postignu dva cilja. Prvi je povećanje kvaliteta takmičenja, a drugi je otvaranje vrata ka novom tržištu, što će ubrzati nastojanja ABA lige da postane takmičenje koja će generisati veći profit deoničara", kazao je Kmetović.

Medijima se obratio i predsednik kluba iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Abdula Saed Al Nabudah, koji je poručio da je oduševljen ulaskom njihove ekipe u ABA ligu.

"Oduševljeni smo što pristupamo ABA ligi, kao i regionu koji gaji najveće košarkaške talente. Sa velikim nestrpljenjem očekujemo organizaciju ABA lige u Koka-Kola areni u Dubaiju, gde će ljubitelji košarke moći da dožive vrhunsko iskustvo. Želim da iskažem veliku zahvalnost menadžmentu ABA lige, kao i timovima na njihovoj saradnji i posvećenosti u cilju da ova liga dođe u moj rodni grad", istakao je Al Nabudah.