24.05.2024.

17:30

Foto: EPAIMAGES

Sport

EVROLIGA: Gledaćemo finale Reala i Panatinaikosa!

Čitava sezona Evrolige staje u naredna četiri meča - za titulu šampiona Evrope u Berlinu će se boriti Panatinaikos, Fenerbahče, Olimpijakos i aktuelni vladar - Real Madrid. Dešavanja sa polufinalnih mečeva iz četvrtine u četvrtinu uživo možete pratiti uz portal Informer.rs!

REAL MADRID - OLIMPIJAKOS   87:76 (28:10, 28:27, 15:21, 16:18)

Grad: Berlin
Dvorana: Uber Arena
Sudije: Sreten Radović, Damir Javor, Emin Mogulkoč

Real Madrid: Kozer, Fernandez, Abalde, Kampaco, Hezonja, Rodrigez, Poarije, Tavares, Ljulj, Jabusele, Ndiaje, Musa
Trener: Ćus Mateo

Olimpijakos: Vokap, Vilijams-Gos, Rajt, Kenan, Larencakis, Mitru-Long, Fal, Papanikolau, Piters, Petrušev, Milutinov, Mekisik
Trener: Jorgos Barcokas

UŽIVO: 

ČETVRTA ČETVRTINA:

KRAJ! Real ide na megdan Panatinaikosu u finalu Evrolige!  

38. minut - Ne koristi Olimpijakos brojne šanse da dodatno zakuva situaciju u finišu meča... Prvo je Fal promašio dva penala, a potom faul u napadu pravi Šekil Mekisik - 83:73!

36. minut - Tehnička za Jorgosa Barcokasa, Real ima +10 nakon poena Hezonje sa linije penala... Deluje da je Olimpijakos dozvolio Madriđanima da im uđu u glavu, igra su u ritmu koji daleko više odgovara četi Ćusa Matea - 79:69!

34. minut - Nakon dugo vremena crveno-beli su na jednocifrenom minusu! Trojka Vilijamsa-Gosa za 76:67!

32. minut - Dve trojke za Olimpijakos - jedna za Real Madrid na startu poslednjeg kvartala - 76:64!

TREĆA ČETVRTINA: 

30. minut - Crveno-beli u poslednji kvartal uzale sa 13 poena minus nakon neverovatne trojke koju pogađa Serhio Ljulj - 71:58!

29. minut - Zapalio je Alek Piters "Uber Arenu"! Amerikanac pogađa novu trojku, Olimpijakos je nakon dugo vremena na samo -10 - 66:56!

27. minut - Trojku pogađa Alek Piters, ali iz nemoguće pozicije uzvraća Džanan Musa! Već osam poena za reprezentativca Bosne i Hercegovine u drugom poluvremenu... Nakon poena Pitersa sa linije penala Olimpijakos dodatno topi prednost Reala - 66:53!

Informer

 

25. minut - Odbijaju Džanan Musa i Mario Hezonja nalet Olimpijakosa, Real ponovo drži sve u svojim rukama - 60:45!

23. minut - Nastavlja se serija Olimpijakosa, upalili su se i navijači iz Pireja - 56:43!

22. minut - Još uvek nema poena Reala u drugom poluvremenu, sa druge strane četiri su ubacili crveno-beli - 56:41!

DRUGA ČETVRTINA:

20. minut - Nestvarno je kako igra "kraljevski klub", polazi im sve od ruke. Musa i Ljulj su odveli Real na plus 25, ali je u poslednjim trenucima meča Mekiskik uspeo da pogodi trojku uz zvuk sirene za odlazak na odmor sa 56:37. Ukoliko grčki tim nešto drastično ne uradi u drugom poluvremenu sledi im katastrofa. 

17. minut - Kostas Papanikolau pogodio je i bar na kratko prekinuo dominaciju rivala, koji dominira na terenu. 

16. minut - Uspeo je Olimpijakos da preko Mekisika bar na kratko odgovori i spusti prednost ispod 20 razlike, ali je na drugoj strani odgovorio Rodrigez novom trojkom. To je deveta trojka Madriđana iz 12 pokušaja. Prvo poluvreme u Berlinu je kao igra mačke i miša.

14. minut - Nastavio je grčki tim da tone sve dublje, dok na drugoj strani šampion poenima Rodrigeza i Porijea otišao i na plus 20 - 38:18. Trener Barcokas bio je primoran na još jedan tajm-aut u nadi da će trgnuti svoju ekipu iz košmara. 

12. minut - Dobra sekvenca Olimpijakosa na startu druge četvrtine, crveno-beli iz Pireja vezuju pet poena, a šansu da dodatno umanji prednost Reala imao je u kontri Mekisik. Ipak, Madriđani su se odbranili i u tranziciji trojkom Kozera odbili nalet Olimpijakosa - 31:15!

PRVA ČETVRTINA:

10. minut - Od igre Real Madrida u uvodnih 10 minuta bolje ne može! Madriđani su potpuno razbili Olimpijakos, crveno-belima iz Pireja ništa ne polazi za rukom. 

9. minut - I još jedna trojka Reala! Sada je iz ugla precizan Geršon Jabusele, ne uspeva to da vrati Filip Petrušev - 28:10. Srpski reprezentativac nedavno je ušao u igru u tandemu sa Nikolom Milutinovim. 

7. minut - Prekida Mustafa Fal pod košem na kratko seriju Real Madrida, na drugoj strani surovo uzvraća Valter Tavares - 21:10!

Informer

 

5. minut - Nastavlja se strahovita igra Madriđana.. Fakundo Kampaco diktira tempo, Real igra u tranziciji, a Olimpijakos ne uspeva da se prilagodi ritmu. Nova trojka delo je Džanana Muse - 16:8!

3. minut - Trojka Džanana Muse, raspoložen je Real na startu meča - 11:6. U međuvremenu kratak prekid drugog polufinala zbog stalnih problema sa semaforom. 

2. minut - Počeo je revolveraški obračun u "Uber Areni" - po dve trojke na obe strane. Za Olimpijakos pogađaju Kenen i Piters, na drugoj obe su delo Marija Hezonje - 8:6!

Pre meča: 

21:07 - Sve je spremno za početak drugog polufinala!

20:47 - Sjajna atmosfera ispred dvorane, crveno-beli čekaju svoj red za ulazak na tribine, a navijačka pesma uveliko odjekuje Berlinom. 

20:41 - Imaće košarkaši Olimpijakosa ogromnu podršku svojih navijača u "Uber Areni"! Sve su prilike da je najveći broj pristalica Pirejaca stigao u Berlin. 

20:20 - Nastavljamo naš blog posvećen završnom turniru Evrolige. Nakon što se u finale plasirao Panatinaikos, očekuje nas drugi meč polufinala između Olimpijakosa i Real Madrida. Taj duel na programu je od 21:15! 

PANATINAIKOS - FENERBAHČE  73:57 (22:13, 16:23, 18:14)

Grad: Berlin
Dvorana: Uber Arena
Sudije: Ilija Belošević, Karlos Peruđa, Mehdi Difala

Panatinaikos: Kalaicakis, Vildoza, Balcerovski, Sluukas, Papapetru, Grent, Nan, Lesor, Grigonis, Ernangomez, Mitoglu, Adetokumbo
Trener: Ergin Ataman

Fenerbahče: Motli, Vilbekin, Šanli, Papajanis, Hejs-Dejvis, Biberović, Pjer, Gudurić, Dorsi, Kalates, Madar, Sestina
Trener: Šarunas Jasikevičijus

UŽIVO: 

ČETVRTA ČETVRTINA: 

40. minut - KRAJ! Panatinaikos je u finalu Evrolige... Četa Ergina Atamana čeka boljeg iz duela Reala i Olimpijakosa! 

38. minut - Počinje slavlje među navijačima Panatinaikosa, "zeleni" imaju +15 nakon poena Matijasa Lesora sa linije penala - 70:55!

36. minut - Pokušava Jasikevičijus da trgne svoju ekipu, ali im ništa ne ide za rukom... Nadu vraća trojkom Marko Gudurić, na drugoj strani sigurno zakucavanje Matijasa Lesora - 67:55! Panatinaikos je na korak od plasmana u finale! 

34. minut - Potpuno je stao Fener... Imali su Turci dva napada da se vrate na pet poena minusa, ali trojku promašuje Sestina, a potom i zicer Tarik Biberović - 62:52!

32. minut - Ponovo Panatinaikos ima +10! Turski tim se raspao na startu poslednjeg kvartala - 60:50!

TREĆA ČETVRTINA: 

30. minut - Nije bila trojka Dorsija zbog čega je Panatinaikos zadržao pola koša prednosti. Do kraja treće deonice izabranici Ergina Atamana preko Kalaicakisa i Grenta stiču ponovo +6 - 56:50!

Informer

 

27. minut - NEREŠENO JE! Rafalna paljba Fenera! Trojka za Nejta Sestinu, a potom i Tajlera Dorsija - 51:51! Mora tajm-autom da reaguje Ergin Ataman. 

26. minut - Taman je Fenerbahče uhvatio priključak, a onda loš faul Biberovića i to nesportski... Turski reprezentativac na liniju penala šalje Nana koji pogađa oba penala, a potom i sa poludistance nakon ekstra poseda - 51:45!

24. minut - Dobro je Panatinaikos otvorio meč, stekao prednost, ali je usledila serija Fenerbahčea! Trojka Kalatesa sa devet metara, a potom i polaganje Biberovića - 47:45!

22. minut - Paklen ritam na startu drugog poluvremena, Grent, Lesor i Papapetru bili su predizni za Panatinaikos, na drugoj strani treću trojku pogađa Hejs-Dejvis - 45:38!

DRUGA ČETVRTINA:

20. minut - Raspucao se Hejs-Dejvis i potpuno istopio prednost Panatinaikosa! "Zeleni" zahvaljujući ofanzivnom skoku uspevaju da održe vođstvo nakon prvog poluvremena - 38:36!

18. minut - Trojka Najdžela Hejsa Dejvisa, a potom i ukradena lopta Marka Gudurića! Fenerbahče uspeva da istopi prednost rivala u finišu prvog poluvremena - 36:31!

16. minut - Trojkaški obračun ekipa. Prvo je Sestina pogodio trojku za Fener, ali je na drugoj strani odgovorio Huančo Ernangomez i odbio nalet rivala - 32:23. 

14. minut - Panatinaikos prekida seriju turske ekipe od 7:0. U pravom trenutku trojku je pogodio Kendrik Nan za 27:20. Utakmicu u Berlinu iz prvih redova prati i jedna od zvezda NBA lige košarkaš Milvokija Janis Adetokumbo. 

Informer

13. minut - Rasplamsala se borba u Berlinu. Fener je uhvatio rezultatski priključak, pored Dejvisa razigrao se i Marko Gudurić i pogodio trojku.

PRVA ČETVRTINA:

10. minut - Fenerbahče se probudio posle katastrofalnog početka i vratio rezultatski u igru, ali grčki tim i dalje održava prednost posle prve četvrtine 22:13.

6. minut - Agoniju ekipe Šarunasa Jasikevičijusa konačno je prekinuo je Najdžel Hejs-Dejvis prvim poenima za svoj tim na meču.

5. minut - Panatinaikos je silno motivisan i raspucan ušao u meč, pa već ima dvocifrenu prednost 12:0. Turski tim ne može ništa da pogodi u uvodnim minutima, kao ni da zaustavi zahuhtalu mašineriju iz Atine. 

1. minut - Utakmica je počela sa tačno pola sata zakašenjenja. Dvorana u Berlinu i dalje nije popunjena do kraja, jer su navijači zbog problema i nereda i dalje čekaju da uđu. 

PRE MEČA:

18:18 - Ne deluje da će utakmica uskoro početi... Povukli su Jasikevičijus i Ataman svoje ekipe na klupu. 

18:13 - Košarkaši obe ekipe se još uvek zagrevaju i nema naznaka kada bi meč mogao da počne. Još uvek je veliki broj navijača ispred kapija "Uber Arene". 

18:00 - Zbog kasnog ulaska navijača u dovrani, utakmica kasni desetak minuta. 

17:45 - Veliki broj navijača ostao je ispred dvorane budući da je došlo do nereda, a da je mnogo njih pokušalo da uđe u "Uber Arenu" bez ulaznice. 

17:39 - Nemile secene ispred "Uber Arene" uoči duela Fenera i Panatinaikosa pošto je došlo do navijačkog obračuna. 

17:30 - Dobro došli na lajv blog posvećen završnom turniru Evrolige. Danas na programu imamo dva polufinalna susreta - u prvom se sastaju Fenerbahče i Panatinaikos, dok će rivali nešto kasnije biti Olimpijakos i Real Madrid.